Milas’ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı eski evler yıkılırken, yollar da göle döndü.
Milas’ta son iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış, altyapı çalışması devam eden ilçede olumsuzluklara neden oldu. Metrekareye 48.8 kilogram yağışın düştüğü ilçede, Hacıilyas Mahallesi Ful Sokak’taki kullanılmayan harabe durumdaki bir ev yıkıldı. Sabah saatlerinde kuvvetlenen yağış sırasında evin büyük bir bölümü biranda sokağa çöktü. Olayda yol kenarına park eden üç araçta maddi hasar meydana geldi. Araçlarını göçük altında gören vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Öte yandan göçme anında yaralan olmaması çevredekileri sevindirdi.
ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEKTE ZORLANDI
Şiddetli yağış nedeniyle ilçenin hemen hemen her noktasında su baskınları yaşanırken özellikle Beçin, Güneş, Akkent, Emek, Şevketiye, Hacıilyas, Hayıtlı, İsmetpaşa mahalleleri sağanaktan ciddi derecede olumsuz etkilendi. Milas Semiha Altunkan İlk ve Orta Okulu’ndaki öğrenciler ve okul kenarındaki büfe de yağıştan nasibini aldı. Okulun bulunduğu sokaktaki altyapıda yaşanan sıkıntı, sel suyunun sokağı ikiye ayırmasına, büfenin de suya teslim olmasına neden oldu. Öğrenciler, okula giriş ve çıkış yaparken velilerinden ve öğretmenlerinden yardım aldı. Bazı öğrenciler ise dereye dönenen sokaktan atlayarak geçti. Vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıların sorumlusu olarak altyapı firmasını gösterdi.
“Buradan geçen kanalizasyon sisteminin iptal edilmesi, suyun taşmasına neden oldu. Çocuklarımız bu hatalar nedeniyle rezil oldu” diyen vatandaşlar, yetkili altyapı firmalarından ve yöneticilerden çözüm getirici çalışma istedi.
İtfaiye ekipleri, gün içinde aldıkları su baskını ihbarlarına müdahale edebilmek için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin yetişemediği yerlerde vatandaşlar, vidanjör yardımı ile ev ve dükkânlarını basan suyu tahliye etmek için uğraş verdi.