ŞİDDETLİ RÜZGAR SERALARI YIKTI
Antalya'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle Kumluca ve Finike ilçelerinde seralar zarar gördü. Kumluca'ya bağlı Salur Mahallesi'nde bazı üreticilerin plastik seraları uçtu. Ürünleri zarar gören sera sahipleri zor durumda kaldı. 55 yaşındaki üretici İsmet Topalşahin, "Ne yapalım, bir anda geldi. Seralarımızı yıktı. Sera yaptığım arazileri kiralamıştım. Borcunu ödemedim. Geçimimi bu seralardan sağlıyordum. Şimdi ben ne yapacağım" dedi.
Serpil Kocakuş da "Liseyi bitiren çocuğum var. Üniversite sınavına hazırlanıyorduk. Allah nasip ederse sınava girecektik. Şimdi böyle oldu. Seralar bizim her şeyimizdi. Ne yapacağız bilemiyorum" diye konuştu.
MİNARE YAN YATTI
Aynı mahalledeki Burunucu Camii'nin minaresi ise şiddetli rüzgardan yan yattı. Müftülük, Kumluca Belediyesi ve mahalle muhtarlığı tarafından minarenin yıkılmasına karar verildi. Minarenin üst kısmına bağlanan bir halat Kumluca Belediyesi'ne ait iş makinesiyle çekildi. Minare büyük bir gürültüyle yıkıldı.
FİNİKE'DE SERALAR ZARAR GÖRDÜ
Şiddetli rüzgar Finike'ye bağlı Sahilkent Mahallesi'nde de zarara neden oldu. Örtü altı üretimi yapılan yaklaşık 100 dekarlık alanda hasar meydana geldiği belirtildi. Portakalın büyük oranda toplanmış olması nedeniyle narenciye bahçelerinde önemli bir zarar oluşmazken, seraların plastik örtüleri yırtıldı.
Finike Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Ali Gültekin, örtü altı üretim yapılan alanlarda yapılan ilk tespitlerde yaklaşık 100 dekarlık alanda zarar meydana geldiğini söyledi. Gültekin, hasar tespit çalışmalarının pazartesi günü başlayacağını ve birkaç gün içinde tamamlanacağını belirtti.
Serası zarar gören üreticilerden 60 yaşındaki Durali Aydın, "Sabah saatlerinde sağanak yağmur ve fırtınadan sonra hortum oluştu. Bugün seralarımdaki patlıcanları toplayacaktık. Ancak yıkılan serayı onarıyoruz. Bu serayı 7 bin liraya kiraladım. Hiç ödeme yapmadım. Ödeme günü de geldi. Ayrıca düğün yaptım. Çok borcum var. Çok zor duruma düştüm" şeklinde konuştu.