Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Köyceğiz İlçesinin içme suyunu karşılayan ana isale hattındaki üç su kaçağına müdahale etti.
MUSKİ 5. Bölge ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Köyceğiz İlçesinin içme suyu sorunları gideriliyor. Ekipler Yayla Mahallesinden gelen ve Köyceğiz’in içme suyunu karşılayan ana hattaki su kaçaklarına müdahale etti. Zorlu doğa koşulları altında yaklaşık 749 rakımlı bölgede içme suyu ana hattında meydana gelen tıkanıklık, boruların patlamasına neden olurken ekipler 3 yerde meydana gelen kaçaklara müdahale etti. İş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, bölgedeki kaçakların tamiratını tamamladı ve ilçeye sorunsuz olarak su verilmeye başlandı.
60 HANE TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
Köyceğiz İlçesinde ki çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren MUSKİ Genel Müdürlüğü, Pınarköy Mahallesindeki 60 haneyi temiz içme suyuna kavuşturdu. Ekipler mahalleye 640 metre uzunluğunda içme suyu hattı çekerek bölgeye temiz su sağladı.
Köyceğiz’de ki çalışmalar hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, il genelinde devam ettirdikleri çalışmalarla su sıkıntısını en aza indirgemeyi amaçladıklarını vurguladı. Ülgen, bu kapsamda Köyceğiz ilçesinin içme suyunu karşılayan hatta meydana gelen su kaçaklarının ekipler tarafından en kısa süre içerisinde çözüldüğünü belirtti. 5. Bölge Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden Ülgen, “Ekiplerimiz zorlu şartlar altında ana isale hattı üzerinde meydana gelen ve günde yaklaşık 120 ton suyun kaybolduğu 3 büyük su kaçağını tamir etmiştir. Bunun yanında kurum olarak çok önemsediğimiz temiz su sağlama konusunda da Pınarköy mahallemizde 60 hane temiz içme suyuna kavuşturulmuştur. MUSKİ olarak vatandaşlarımızın su konusunda hiçbir sıkıntı yaşamamaları adına devam ettirdiğimiz çalışmalar özverili biçimde sürecektir” dedi.