Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu 2 kupa zaferi sonrasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Kulüp muhabir ve yorumcuları ile kahvaltı yapıp sohbet toplantısı yaptı.

Galatasaray'da hem futbolcu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olup tarihe geçen Hamzaoğlu, kupada da mutlu sona ulaştı ve yeni bir ünvanın daha sahibi oldu.

İki kupayı kaldırarak poz veren Hamzaoğlu, sezon değerlendirmesi yaparak yeni hedefini da açıkladı.

Başarılı teknik adam basın mensuplarının sorularına şu cevapları verdi:

"Geldiğimiz günlerde hem takımımızın hem kulübümüzün durumu pek iç açıcı değildi. Ama Galatasaray'ın her zaman başarı potansiyeli vardır. O dönemde bizi göreve getirmek de kolay değildi. İyi bir oyuncu grubumuz vardı. Birbirimize kenetlendik ve başardık. Bu iki kupada herkesin katkısı var. Bu kupada kadroyu oluşturan Fatih Terim Hocam'dan başlayarak, Mancini ve Prandelli'ye de teşekkür ederim.

Ali ve Abdürrahim ağabeyler dün de bizi destek olup, kupadan sonra arayıp, kutladılar. Geldiğimiz günden beri bize destek oldular. Burası emanet görev yeri. Bugün bize yarın başkalarına emanet olacak.

Transferi kampa yetiştirmeye çalışacağız ama belki kamp sonuna doğru da transfer sürebilir. Şu an çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda kadroyu güçlendireceğiz. Ama fazla transfer yapmayacağız. Zaten elimizde iyi bir kadro var ve bunu büyük ölçüde koruyacağız. Gidecek arkadaşları da kendilerine bildirdikten sonra sizlere açıklayacağız.

Bütün maçlar kendi içinde önemli ve özeldi. Ancak dünkü kupa maçı da çok özeldi. Şampiyonluktan sonra kupayı da kazanmak çok önemliydi. Bu anlamda diğer maçların önüne geçti. En fazla üzüldüğüm maç 2-0 öne geçip berabere kaldığımız Başakşehir maçıydı. Trabzon yenilgisine de çok üzüldüm.

Şampiyonluk kutlamamız harikaydı. Organizasyon da çocuklarımızda birlikte kürsüye çıkmak çok anlamlıydı. Camiamıza hayırlı olsun iki kutlamada çok güzeldi.

Uzun ve uykusuz geçen gecelerimiz oldu. Bir hedefe gidiyorsunuz ve herşeyin sorumlusu benim. Başka bir olumsuzlukta başka birini sorumlu gösteremezsiniz. Zor günlerde takıma olan inancım hiç kaybolmadı. Futbolcu iken burada çok güzel günler yaşadım. İki şampiyonluk yaşadım antrenmanlarımız neşe içinde geçiyordu ve tam bir aile ortamı vardı. Buraya göreve geldiğimizde o aile ortamının olmadığını gördüm. Önce bu ortamı yaratmak ve oyuncuların birbirlerine sahip çıkmaları için nedenler oluşturduk.

Objektif olarak baktığımda takım çok zor durumdaydı. Diyaloglar parçalanmış ve sonunlar vardı. Özünde çok mükemmel bir yapıyı tekrar kaynaştırdık. Oyuncular bize göre şekil alıyor. Hepsi kaliteli düzgün ve hedefe koyacak insanlar.

Geldiğim ilk gün ilk toplantıda oyuncularıma sizlerin bizler gibi bir teknik ekibe bizim de sizler gibi yetenekli oyunculara ihtiyaçımız var. Bugün haklı olduğumu görüyorum. Bu başlangıç bizim için. Kurucumuz Ali Sami Yen'in söylediği gibi yabancı takımları yenmek için kurulmuş bir ekibiz. Bizim ilk hedefimizde Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak. Amacımız Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Bunu hemen değil belli bir süre içinde üstüne koya koya hedefe gitmek.

Başkanımız ve yönetim kurulumuz bizle devam etmeyi düşündüklerini açıkladılar. Bizim de kulübümüz sizinle çalışmayacağız diyene kadar ayrılma niyetimiz yok.

Gerektiğinde ben de sert olmayı becerebiliyorum. İnşaallah gerekmez ama öyle durumlarda kavga da edebilirim.

Geçen devre arasında mal nedenlerle de transfer yapmadık. Kısa vadede 2-3 yıllık dönemde ölçülü gitmeyi planlıyorum. Ben hem maddi hem başarı anlamında kulübümü düşünmek durumundayım. Takıma katkı sağlayacak oyuncular bulmak amacındayız.

Şu ana kadar hiçbir oyuncum ben gitmek istiyorum demedi. Herkes kalmak istiyor ama bazılarını göndermeye mecburuz. Oynayamayacak olanların gidip başka kulüpte oynamaları için de ortam yaratmak lazım. Mesela Gökhan Zan'a devre arısında git bir kulüpte oyna dedik ama 6 ayı boşa geçti. Bruma'nın yeteneklerine inandım özel bir oyuncu ama beklenen noktaya gelemedi. Umuyorum gelecek sezon istenen noktaya gelecek. Yabancı sayısının Avrupa'daki başarayı direk etkileyeceğini iddia edemem. Dün Bursa maçında 3 yabancı ile oynadık. 14 yabancı hakkımızı doldurmak için gereksiz transfer yapmayacağız. Yabancı kuralı doğru analiz edilir ve kullanılırsa kulüplere fayda sağlar. Örneğin Fenerbahçe'nin çok iyi yabancıları vardı ama hepsini kullanamadılar. Al bir sürü yabancı borca gir sonra kulüp batsın. Bizim de artık yurt dışına oyuncu satmamız gerekiyor. Maalesef biz sadece alan ülke durumundayız. Sadece bir Arda var. Arda ile gururlanıyoruz ama sayıyı artırmamız gerek yeni oyuncular çıkararak. Eğer bir oyuncum bana dışarıdan teklif var gitmek istiyorum derse yardımcı olurum.

18 takım var ligde sadece şampiyon olan başarılı diğerleri başarısız. Şampiyon olan başarılı ikinci olan çok başarısız gibi gösteriliyor. Böyle düşünce yapısı ile başarı zor. Ben şampiyon olamasam da devam etmek isterdim. Ama mümkün olur muydu bilemiyorum.

Sabri'nin sözleşmesi bitti ama biz kendisi ile devam etmek istiyoruz. Ben Sabri'den çok memnunum. Yönetime bu konuda görüşümü bildireceğim inşallah sözleşme yapıp devam ederiz. "