Beylikdüzülü vatandaşlar birbirinden renkli etkinliklerle yaza ‘merhaba’ dedi. Akşam boyunca DJ performansının sürdüğü sahilde deniz mevsimini açan Beylikdüzü’nde karpuz kabuğu denize düştü. Festivalde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlarla çimde çıplak ayaklarla dans etti.
Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde tam bir şenlik havası vardı. Yaza merhaba etkinliği düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin eşsiz güzellikte sahil alanıyla vatandaşları da buluşturmuş oldu. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu vatandaşlara çeşitli aktiviteler sunulan Gürpınar Piri Reis Parkı’nda DJ performansı coşkuyu arttırırken, minikler için hazırlanan eğlenceli aktiviteler bir hayli ilgi gördü. Çocuklar uçurtmalarını heyecan içinde uçurdu. Alanda sanatçılar sokağı, ressam, hat, cam işleme, ebru çalışması, heykel ve ritm atölyesi gibi etkinlikler de yer aldı. Vatandaşlar, yapılan karpuz ikramı ile serinledi. Denize karşı yaşanan gün batımı ise harika bir seyir oluşturdu. Sahilin göz kamaştıran güzelliğine Balkan Müzikleri Orkestrası ayrı bir zenginlik kattı.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşla bir bir diyalog kurdu ve Beylikdüzü’nün eğlencesine ortak oldu. Uluslararası bir proje olarak başlayan Çıplak Ayak Kalmasın Projesi’ne de destek olan Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kent Konseyi, festivalde vatandaşların ayakkabılarını çıkararak yalın ayak dans etmelerine imkan sundu. Başkan İmamoğlu da çıplak ayakları ile dansa katıldı.
Başkan İmamoğlu, İstanbul’un oluşturduğu stresi burada yalın ayaklarla attıklarını belirterek, sahil yenileme çalışmaları ile yazı sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Harika bir gün. Yazı burada geçireceğiz. Her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar saat 19. 00’da sizler için farklı müzik gruplarının dinletisi olacak. Hepinizi bekliyoruz. Her coğrafyadan insanımızla burada kaynaşıyoruz” dedi.