Aydın ili genelinde geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen 390 ayrı trafik kazasında 5 kişinin öldüğü ve 350 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği’nin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Mart ayı içerisinde toplam 65 bin 87 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 52 bin 476 tanesine 2 milyon 995 bin 195 TL para cezası tatbik edildi. Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 80 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 440 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 207 sürücünün de ehliyetine el konuldu.
Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2015 Mart ayı içerisinde Aydın ili sınırlarında 153’ü maddi hasarlı, 232’si yaralamalı ve 5’i de ölümlü olmak üzere toplam 390 ayrı trafik kazası meydana geldi. 350 kişinin yaralandığı kazalarda 5 kişi de hayatını kaybetti.
Mart ayı trafik güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.