Düzce’de daha önce yetiştirme yurtlarında barınan çocuklar artık ev konseptinde çocuk evleri sitesinde kalıyor. Hamidiye mahallesindeki çocuk evleri sitesini ziyaret eden Vali Ali Fidan, çocuklara aile ve ev ortamı oluşturmak için yapılan sitenin çok daha güzel olduğunu belirtti.
Hamidiye Mahallesi’nde yıllarca yetiştirme yurdu olarak hizmet veren bina geçtiğimiz yıllarda yıkılmış ve yerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocuk evleri sitesi yapılmıştı. Vali Ali Fidan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz 4 dubleks evden oluşan 40 kişilik çocuk evleri sitesini ziyaret ettiler.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım Vali Fidan ve protokol üyelerine çocuk evleri sitesini gezdirerek bilgiler verirken, Vali Fidan sitede yaşayan çocuklarla tek tek ilgilendi hal ve hatırlarını sordu.
Vali Fidan, çocukların artık yurt değil ev ortamında büyüdüğünü söylerken, çocukları en güzel şekilde yetiştirmenin önemli bir görev olduğunu belirtti. Fidan, “Evleri bizzat gezdim gerçekten çok güzel. Çocuklarımız memnun, onları iyi yetiştirmemiz açısından. Bu evlerimizi yeni açtık. Çocuklarımız yerleşince ilk kez geldim. Konsept olarak bu site daha güzel. Burada yurt gibi değil de ev ortamında büyütüyoruz çocuklarımız. Onlar bize emanet en güzel şekilde yetiştirmek görevimiz. Boşalan binamızı yaşlı rehabilitasyon merkezi yapma planımız var. Sayın bakanımız da Düzce ziyaretinde söylemişti” Dedi
Vali Ali Fidan ve protokol üyeleri çocuk evleri sitesinden ayrılmadan önce çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.