Ordu’nun Fatsa ilçesinde “İstiklal Marşı’nı Ezbere En Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Fatsa Halk eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşti.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri arasında Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “İstiklal Marşı’nı Ezbere En Güzel Okuma Yarışması Fatsa Finali” tüm ortaokulların katılımıyla gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen etkinliğe Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Bölek, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yarışmanın jüri üyeliklerini ise Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Bektaş, Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Banu Gültegin, Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yadigar Bay, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayati Türkmen ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ezel Bayır yaptı.
Rehber öğretmenleri ile Fatsa finaline katılan öğrenciler büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler. Jüri üyelerinin şiiri ezberden doğru okuma, telaffuz, şiirin verdiği duyguyu yansıtma, vurgu ve tonlama, jest ve mimik, sahne ve mikrofon kullanma, görsellik ve müzik (slayt) kriterlerine göre yaptığı değerlendirme sonucunda Fatsa TOKİ Ortaokulu öğrencisi Ecem Banu Güngör 95,4 puanla birinci, Özel Dolunay Ortaokulu öğrencisi Huri Canbaz 90,2 puanla ikinci, Sakarya Ortaokulu öğrencisi Enise Şirin Kahraman ise 83,4 puanla üçüncü oldu.
Fatsa birincisi Ecem Banu Güngör, Ordu’da gerçekleştirilecek il finalinde Fatsa’yı temsil etmeye hak kazandı.