Faruk ZABCI - LONDRA /

Sezona kötü başlayan Liverpool'un teknik direktörü Brendan Rodger, dün oynanan Merseyside Derbisi'nin ardından görevden alındı.

BBC televizyonunun haberine göre kulüp kararı, 1-1 biten Everton - Liverpool derbisinden önce aldı.

Liverpool'un Amerikalı sahipleri Fenway Sports Grubu, Kuzey İrlandalı hocaya 2014-15 sezonunda tam destek verdikten beş ay sonra 180 derece dönüş yaptılar. Liverpool, Goodison Park Stadı'nda oynadığı 225. Merseyside Derbisi'nde yine tatmin edici bir futbol sergilemeyince üç buçuk yıldır takımı çalıştıran Brendan Rodgers'ın sorumlulukları alındı.

Kulübün esas sahibi John W Henry, Yönetim Kurulu Başkanı Tom Werner ve President Mike Gordon yayınladıkları ortak bildiride, "Brendan'ın teknik direktörlüğünde mükemmel anlar yaşadık. Eminiz kariyerinde uzun süre başarılı olur. Bu güç bir karar olmasına rağmen bu sayede sahada daha çok başarı fırsatı yakalayacağımıza inanıyoruz. Liverpool'a getirmek istediğimizin temelinde hırs ve kazanma var. Yeni bir teknik direktör bakıyoruz" dediler.

Yaz transferlerinde kulübün Amerikalı sahipleri Rodgers'ın 80 milyon sterlin harcamasına onay vermişlerdi ama Liverpool sezonun son günü Stoke'da 6-1 mağlup olunca yeni teknik direktör arayışı başladı.

Yapılan yorumlarda Liverpool'un boşta olan eski Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ve eski Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp'in üzerinde haftalardır durulduğu ileri sürüldü. BBC'nin haberine göre en büyük aday Jurgen Klopp ve kimin Liverpool'a teknik direktör olacağı üzerine dünden itibaren bahisler başlatıldı.