Kütahya Belediyesi, Kütahya Eğitim-Bir-Sen ile yaptığı protokol çerçevesinde orta okullar ve liseler arası ’kitap okuma yarışması’ düzenliyor.
İmza protokolünde konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Burada hep birlikte hayırlı bir protokole imza atacağız.Geçen dönemlerde, Kütahya’ya yeni bir Belediyecilik anlayışı kazandıracağız,demiştik ve belediyeciliğin öncelikle katılımcı bir belediyeciliğin kültürel bir belediyeciliğin çevre dostu bir belediyeciliğin olması gerektiğini söylemiştik.Bunun yanında katılımcı Belediyecilik anlayışının içinde öngördüğümüz sivil toplum kuruluşlarıyla beraber proje üretme ve bu projelere imza atma konusunda açık olduğumuzu ve onlarla beraber vatandaşlarımıza hizmet etmekten mutluluk duyacağımızı belirtmiştik.Bugüne kadar Belediyecilik sadece çöp toplayan, temizlik yapan, asfalt yapan, binaları inşa eden bir olgu olarak algılandı veya öyle anlatıldı ama biz bunun böyle olmadığını Halkı eğiten çocuklarımızı eğiten onlara destek veren, kültürel noktada vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren bir olgu olduğunu söylemiştik.Biz ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensubuyuz o yüzden okumanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilmemiz gerekiyor.Bu anlamda bu çalışmayı projeyi başlatan Kütahya Eğitim Birsen bize ortak etmeye davet ettiğinde seve seve katılacağımızı belirttik" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamil Uçan da, "Kitap okuma yarışmamızda ortaokul öğrencileri iki kategoriye ayrılmıştır. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz kendi aralarında; 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz kendi aralarında yarışacaklardır. Lise öğrencilerimiz tek bir kategoride kendi aralarında yarışacaklardır.Her kategorinin 1.sine Bisiklet ve Cumhuriyet altını 2.sine Bisiklet ve yarım altın 3.süne de Bisiklet ve Çeyrek altın verilecek olup ayrıca her kategoride ilk 20’ye giren tüm öğrencilerimize toplam 60 adet bisiklet dağıtılacaktır" diye konuştu.
İmza protokolü, Başkan Saraçoğlu ve Kamil Uçan tarafından ’hayırlı olsun’ temennisi ile imzalandı. (EFE)