Türkiye Yüzme Federasyonu’nca (TYF), 30-31 Mayıs tarihlerinde İzmir’in Foça ilçesinde düzenlenen “Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası” ikinci gün yarışlarının ardından sona erdi.
Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi ve Foça Leon Otel destekleriyle gerçekleşen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda; 77’si erkek, 50’si kız sporcu olmak üzere toplam 127 sporcu yarıştı.
Dereceye giren sporculara madalyaları, TYF yöneticileri ve hakemleri tarafından verildi. Madalya seremonisindeki konuşmasında, başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirten TYF Açık Su Teknik Sorumlusu Bahtiyar Özçaldıran, “Genç sporcularımız performansları ile bizlere gelecek için umut verdi. İnanıyorum ki gençlerimiz birkaç yıl sonra, uluslararası arenada ülkemize önemli başarılar kazandıracaktır. Bu şampiyonanın gerçeklemesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda yarışmalar sonucu birinci olanlar şu şekilde:
10 kilometre mesafede kızlarda Ekinsu Tezel, 2 saat 23 dakika 50 saniye ile, erkekler kategorisinde ise Yiğit Çalışıyor, 2 saat 51 dakika 44 saniye ile birinci oldular. 7,5 kilometre mesafede kızlarda Handenur Kutsal, 1 saat 33 dakika 31 saniye süre ile Mehmet Kaan Neşiray ise erkekler kategorisinde 1 saat 24 dakika 47 saniyelik derecesi ile birinciliği elde eden isimler oldu.
Ekinsu Tezel kızlarda, Kadir Alperen Demirtaş ise erkekler arasında yapılan yüzme yarışmasında 5,5 kilometre mesafede birincilik elde ettiler. 2,5 kilometre mesafede ise Nisa Kahriman ve Cansın Şovalye kendi kategorilerinde birinci oldular.