Konya’nın Akşehir ilçesinde devam eden Ünlü Yazar Tarık Buğra’yı Anma Etkinlikleri, şiir dinletisi ve Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.
Akşehir Belediyesi tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Eski Bakanlardan Prof. Dr. Sami Güçlü, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe protokolü ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Programda ilk olarak Tarık Buğra tarafından yazılan şiir ile ve yine onun öğretmeni Rıfkı Melül Meriç tarafından yazılan Tarık Buğra’nın sevdiği şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi. Programda daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından Yazar Tarık Buğra’nın sevdiği türküler seslendirildi. Büyük beğeni toplayan konser sonrası, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin tarafından Prof. Dr. Sami Güçlü’ye, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından da Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği sanatçılarına Nasreddin Hoca’nın ters çalışan saati ile Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları takdim edildi.