Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Sanayi Sitesinde, elektrik sayaçlarının işyerlerinin dışına alınmadığı gerekçesiyle elektrik dağıtım şirketi tarafından Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinin elektriği kesildi. Sanayi esnafı elektriklerinin kesilmesine tepki gösterdi.
Ürgüp ilçesindeki Sanayi Sitesinde bulunan esnaflara 15 gün önce tebligat göndrerek elektrik sayaçlarının dışarı alınmasını isteyen elektrik dağıtım şirketi yetkilileri, sayaçların istenilen tarihte dışarı alınmadığını ileri sürerek 2. ve 3. blokta bulunan tüm işyerlerinin elektriğini kesti. Elektrik kesintisi nedeniyle işyerlerindeki faaliyetlerini sürdüremeyen sanayi esnafı duruma tepki gösterdi.
İşyerlerinde yüksek voltaj kullandıklarını ve bu nedenle sayaçların kısa sürede işyeri dışına alınmasının mümkün olmadığını kaydeden esnaflar, elektrik kesintisi nedeniyle mağdur edildiklerini ve işyerlerine gelen müşterileri geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Ürgüp Sanayi Sitesi Başkan Yardımcısı Murat Akbaba, “35 yıl önce buranın ‘Küçük Sanayi Sitesi’ adı altında inşaatı yapıldı. Dükkânların plan ve projeleri çizildi. Dönemin belediye başkanları Ali Baran Numanoğlu ve daha sonra Kürşat Numanoğlu sanayi sitesini bu duruma getirdi. Yalnız sanayi sitesi yapılırken elektrik, su ve alt yapı plan ve proje içerisinde yapıldı. Durum bu iken 2. ve 3 bloktaki arkadaşlarımıza elektrik sayaçlarının dışarı alınması ile ilgili Medaş A.Ş tebligat göndermiş. Burada bir çok işyeri camekanlı. Dışarıya koyacağımız elektrik sayaçlarının kırılması durumunda bunun sorumluluğunu nasıl alacağız? Panolarımızda saatlerimiz mevcut eğer aksi bir durum var ise gelir iptal eder başka bir saat takabilir. Sanayi sitesinde 200 dükkan bulunmakta ve bunun 100 tanesi faal geri kalanlar depo olarak kullanılmaktadır. Elektrik dağıtım şirketindeki arkadaşımız gelip elektrik sayacını yazamıyorsa bu çalışan aktif olan arkadaşların kabahati değildir. Şu durumda bizim elektriğimizi dışarı alma ihtimalimiz yok. Bu su tesisatı değil, kalorifer tesisatı değil bu elektrik tesisatı ve oldukça tehlikeli. Tehlikeli olduğu için arkadaşlarımız ne yazık ki bu saatleri dışarı alamıyor. Eğer illa alınması gerekiyor ise Medaş gelir 200 dükkana proje tebligatı yapar bizde gerekeni yaparız” dedi.