Elvan EZBER/İSTANBUL,()MOĞOLİSTAN Adalet Bakanı Dambi Dorligjav, İstanbul’da boğularak hayatını kaybeden kızı Sarangerel Dorligjav’ın cenaze işlemlerini takip etmek için Adlı Tıp Kurumu’na geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’yla da görüşen Dorligjav, işlemlerin ardından ayrıldı.

İsviçre’de okuyan ve Sevgililer Günü’nü geçirmek için İstanbul’a tatile gelen Moğolistan Adalet Bakanı Dambij Dorligjav’ın kızı Sarangerel Dorligjav ile sevgilisi Sereeter Bat Erdene dün boğazda boğularak hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden gençlerin cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti.

Bugün saat 11.00 sıralarında Moğolistan Adalet Bakanı Dambij Dorligjav, işlemleri takip etmek için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Dorligjav, Adli Tıp Kurumu yetkilileri tarafından kapıda karşılandı. Bakandan sonra ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, geldi. Dorligjav, kızının cenaze işlemleriyle ilgilendikten sonra savcı Hadi Salihoğlu’yla da kısa bir görüşme yaptı.

Saat 13.00’ten sonra Dorligjav, konsolosluk araçlarıyla Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldı. Moğolistanlı sevgililerin cenazelerinin akşam saatlerinde alınıp ülkelerine gönderileceği belirtildi.

(FOTOĞRAF)