AMASYA (AA) - Merzifon ilçesinde 15 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle oluşturulan Kardeşlik ve Yardımlaşma Platformunca, "Siz Yiyin Yetimler de Gülsün" sloganıyla kermes düzenlendi.

İlçe merkezinde düzenlenen kermesin açılışında konuşan Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Türkiye'deki refah ortamının diğer ülkelerde yaşanan savaşlara duyarsız kalmayı değil aksine yardımlaşma adına çalışmalar yapmayı gerektirdiğini belirterek, kermeste emeği geçenlere teşekkür etti.

Kardeşlik ve Yardımlaşma Platformu adına konuşan Hüseyin Armağan ise yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık biray önce toplam değeri 180 bin lirayı bulan çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu yardım tırını Suriyeli mültecilere gönderdiklerini söyledi.

Şuanda dünyanın dört bir tarafında hayatlarını idame ettirmek zorunda kalan insanların var olduğunu ifade eden Armağan, şunları kaydetti:

"Merzifon'daki yardımseverlerin çabasıyla kurulan bu kermes, zorluk içerisindeki kardeşlerimizin tamamının yarasını sarmayacak elbette ancak küçük bir yardım olacaktır. Kardeşlerimiz şunu çok iyi bilmeli ki yardımlar hakkıyla yerine ulaşıyor. Bir önceki yardım Amasya'dan beraberindeki 5 tırla birlikte yerine ulaşmıştı. Oradaki mazlum, mağdur, aç, durumundaki kardeşlerimize çocuklarımıza ulaştırdılar."

Konuşmaların ardından kermes, İlçe Müftüsü Mustafa Altun tarafından yapılan dua ile açıldı.