Mardin’in Artuklu İlçe Kaymakamlığı, internet toplu kullanım sağlayıcılarına yönelik bilgilendirme eğitimi düzenledi.
Mardin merkez Artuklu İlçe Kaymakamlığı, İnternet Toplu Sağlayıcıları Hakkında Yönetmeliği’nin 8. maddesi gereğince internet kafe sahipleri ve sorumlu müdürlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme eğitimi Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık toplantı salonunda Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu başkanlığında yapıldı.
Bilgilendirme eğitimine Kaymakamlık bilgi işlem görevlileri, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü İnternet Kafe Denetleme Komisyonunda görevli personel, Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni, Mardin Kahveciler Odası Başkanı ile 28 internet kafe işletmecisi katıldı.
Eğitimde, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmeliği, konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirler almak, uygunsuz içerik filtreleme yazılımlarının kurulumu ve kullanımı, iç ip dağıtım bloglarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi, internet toplu kulanım sağlayıcılarının uyması gereken kuralları ve tespit edilen aksaklıkları, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı, internetin güvenli ve bilinçli kullanımını tehdit eden unsurlar, denetimlerde tespit edilen aksaklıklar hakkında bilgiler verildi.
Yapılan sunumların ardından internet kafe işletmecilerinin karşılaştıkları sorunlar, denetlemede karşılaşılan sorunlar ve çözümleri soru cevap şeklinde ele alındı.
Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, toplantının sonunda yaptığı konuşmada, "Mevzuattan kaynaklı yılda bir kez eğitim verilmesi lazım, biz bu eğitimi düzenlerken bir tek niyetimiz vardı, neslimizi, evlatlarımızı, fuhşiyattan, kumardan, yanlış kişilerden koruyalım ve sizin de helal yoldan para kazanmanıza destek olalım. Evlatlarımız sizin işletmiş olduğunuz internet kafelerde geleceğini karartacak herhangi bir yere tıklarsa hem hukuken hem vicdanen sorumluluk size aittir, ama sadece size ait değil, oda başkanına da ait bana da ait, hepimize ait. Biz onu denetleyip görmekle mükellefiz.
İnternet kafeler bir kahvehane gibi işletilmeyecek biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. İnternet kafeler çocuklarımızın tuzağa düştüğü, bir yer olmayacak, biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse en ağır cezayı uygulayarak bunu sağlayacağız" dedi.
Konuşmanın ardından eğitime iştirak eden internet kafe sahipleri ve sorumlu müdürlerine eğitime katılım belgesi ile uyulması gereken kurallara ilişkin bilgi notu dağıtılarak eğitim sona erdi.