İzmir’in Aliağa ilçesindeki PETKİM limanını (PETLİM) 28 yıl işletecek olan Hollanda firması APM Terminals’in yetkilileri yerel basınla bir araya geldi.
APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen yatırım hakkında bilgi verirken, Dış İlişkiler Direktörü Erol Metin de basın mensuplarına bilgileri tercüme etti. Limanın 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmet vermeye başlayacağını belirten APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, limanda tam kapasite hizmet vermeye başladığında 600 kişinin çalışacağını ve yılda 1,3 milyon TEU (konteyner taşımacılığında kullanılan konteyner birimi) yük elleçlemeyi hedeflediklerini söyledi.
Larsen, APM şirketinin dünyanın en büyük terminal işletmeci şirketlerinden bir tanesi olduğunu vurguladı. APM şirketinin 65 ülkede terminal işlettiğini kaydeden Larsen; “PETLİM ile Aliağa’da bir konteyner limanı kurmak için anlaşma yaptık. PETLİM ile yapılan bu anlaşma APM’nin Türkiye’deki terminal işletmeciliği açısından ilk projesi. Bu Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden bir tanesi olacak. Terminal bittiğinde 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemileri yanaştırabilme özelliği ile Ege bölgesinin ihracat, ithalat ve ticaret yeteneğini hızlandıracak. Bu liman Türkiye ve Ege’yi küresel ağa bağlayacak” dedi. Larsen, devam eden ekonomik büyüme ve taşımacılıkta küresel anlamda artan konteyner kullanımı ile 2023 yılında bölgede 2,5- 3 milyon TEU arasında bir konteyner hacmi oluşmasını öngördüklerini, Ege bölgesinin kombine taşımacılık alanında yapılmakta olan master planının uygulamaya alınması halinde de bu talebin daha da artabileceğini söyledi.
“SAYILI LOJİSTİK MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”
Limanı işletmeye başladıklarında, Alsancak limanının bugünkü kapasitesinden yüzde 50 daha fazla başlangıç kapasitesine sahip olacağını vurgulayan Larsen, liman tamamlandığında; Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde 11.000 TEU kapasiteli konteyner gemilerinin rahatlıkla yanaşabileceği tek liman olacağını söyledi. Türk sanayicilerinin Pire ve İskenderiye gibi limanlarda zaman kaybetmekten kurtulacağını belirten Larsen, Aliağa ve Nemrut Limanlar bölgesinin sayılı lojistik merkezlerinden biri olmasını sağlayacak konteyner ve genel kargo limanı projesi ile pazar talebine bağlı olarak kapasitenin 4 milyon TEU’ya kadar çıkarılabileceğini belirtti.