CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir 1. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı işçilerle birlikte kutladı.
İşçilerle görüşen Usluer, 1 Mayıs’ın tüm işçi ve emekçiler için birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu hatırlattı. Bugünü bir bayram ya da tatil günü olarak algılamanın emeğe, bu uğurda canını feda etmiş, ömrünü adamış emekçilere büyük bir saygısızlık olduğunu kaydeden Usluer, “Emekçinin tek istediği günde 8 saat çalışma hakkı, haftalık iş günlerinin düzenlenmesi ve insanca yaşam hakkıdır. Bu hakkın istenmesi baskıcı iktidarları her zaman ürkütmüş, korkutmuştur. Bu nedenle 1 Mayıs kutlamaları, 1 Mayıs türküleri, şarkılarını yasaklayarak kendilerini, iktidarlarını korumaya çalışmışlardır" dedi.
Bugün Türkiye’de Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs etkinliğinin engellenmesinin, yasaklanmasının siyasal iktidarın büyük ayıbı olduğunu öne süren Usluer, şunları kaydetti:
“Yurttaşından, kendi deyimleriyle milli iradeden korktuklarının göstergesidir. 1 Mayıs 2011’de "Taksim Meydanı’nı kutlamalara açıyorum" diyerek övünen AKP iktidarı ne olmuştur da, 2012’den beri Taksim’de kutlamaya karşı güvenlik önlemleri almakta, yasaklar getirmektedir, soruyorum. Birçok ülkenin tarihinde 1 Mayıs ile özdeşleşmiş işçi kıyımları, emekçi kıyımları vardır. 1 Mayıs 1977’de Türkiye’de de Taksim Meydanı’nda masum, suçsuz 34 kişi provakatif saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş, 136 kişi yaralanmıştır. O yıllarda genç bir Tıp Fakültesi öğrencisi olarak yaşadığımız üzüntüyü unutmam imkansız. Emek, birlik ve dayanışma mücadelesinde yaşamını kaybeden yurttaşlarımızı bugün bir kez daha saygıyla anıyorum. Tüm dünya emekçilerinin birlik beraberlik ve mücadele günü kutlu olsun."