Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Herkes için spor ilkesi ile seyirci değil spor yapan, bir nesil yetiştirmek istediklerini bu amaç ile ilçenin 8 ayrı semtine 6 adet küçük, 2 adet standart ölçülerde basketbol sahası inşa edeceklerini söyledi.
Toplam 8 adet basketbol sahası inşa ederek gençleri mahalle aralarından ve sokaklardan kurtaracaklarını ve alanları tel örgülerle çevrili koruma altında olacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Her yaş kesiminin ve herkesin spor yapabilmesi için çok amaçlı ve büyük ölçekli parklar inşa ederek açık alan spor aletleri ile bu parkları donatıyoruz. Biz seyirci değil spor yapan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyoruz. Spor yaparak hem bedensel olarak sağlıklı bir yaşam imkânı buluyor hem de toplumda bireyler arası kaynaşmayı sağlıyoruz. Birbiri ile kavgalı değil spor da buluşan ve kaynaşan gençler yetiştiriyoruz. Bu amaç ile spor sahaları inşa ediyor ve hizmete sunuyoruz. Şu anda 76 ayrı alanda açık alan ücretsiz basketbol sahası, okullarda basketbol ve futbol sahaları, voleybol sahaları ve tenis kortları yaparak sporu teşvik ediyoruz ”dedi.
Bireyleri birbirleri arkadaş olmalarını sağlıyoruz...
Spor sahaları ile aynı zamanda sosyal belediyecilik çalışması yaptıklarını çünkü semtler arasında hizmet farklılığı gözetilmediği gibi bireyleri birbirleri arkadaş olmalarını sağladıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 8 ayrı alanda basketbol sahası ile sentetik zeminli çim yapımı için Kamu İhale Kanunun ilgili maddelerince Açık İhale Usulü ile inşa edileceğini kaydetti.
Açık İhale Usulü ile inşa edileceğini …
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, futbol sahası ile sentetik zeminli çim ihalesinin 23 Şubat 2015 günü saat: 11.00’ de Belediye Encümen salonunda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.