Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, vakfın kurulduğu günden bu yana 43 bin kişiye 472 milyon lira yardım yaptığını ifade etti.
TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Yıldırım, Sivas'ta oturan merhume Mediha Erkut'un ölmeden önce vakıflarına yaptığı 50 bin TL'lik bağış nedeniyle kardeşi Sabire Özyazıcı'ya altın plaket vermek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente geldiğini belirterek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Vakfın kurulduğu 1982 yılından bu yana 43 bin 689 kişiye destek sağladığını belirten Yıldırım, "Halen 8 bin 866 kişi her ay vakfımızdan sürekli yardım almaktadır. Bu kişilerin 7 bin 522'si gazi ve engelli mehmetçikler, bin 344'ü ise mehmetçik çocuklarıdır. Gazi ve engelli mehmetçiklere sakatlık derecelerine bağlı olarak 250 ile bin 70 TL arasında bakım yardımı yapılmaktadır. Mehmetçik çocuklarına 26 yaşı sonuna kadar aylık 410 ile 710 TL arasında burs verilmektedir. Vakfımız tarafından bugüne kadar; bugünkü değeri ile yaklaşık olarak toplam 472 milyon 186 bin 183 TL yardım yapılmış, aylık olarak ise ortalama 5 milyon 800 bin TL amaca yönelik yardım yapılmaktadır" dedi.
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, vakfın her zaman şehidine ve gazisine sahip çıktığını ifade ederek, "Millet olarak her zaman Mehmetçik Vakfı'nın arkasında olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI