Çağlayan Adliyesi’nde düzenlenen saldırıda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mersin’in Tarsus ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Tarsus Ulu Camii’nde ilçe müftülüğü tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazını, Müftü Hayri Erenay kıldırdı.
Cenaze namazı sonrası konuşan Müftü Erenay, savcıya sıkılan kurşunun milletin birliğine sıkıldığını söyledi. Erenay, “Böyle günler birliğimizi ve kardeşliğimizin pekişmesi için çok önemli anlardır. Cumhuriyet savcımıza sıkılan kurşunlar, milletimizin birliğine ve huzuruna sıkılan kurşunlardır. Menfur bir terör eylemi ile kaybetmiş olduğumuz savcımızın gıyabi cenaze namazını kılmak için buradayız. Bütün milletimizin başı sağ olsun” dedi.
Erenay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu bir realitedir ki; din için, vatan için, bayrak için binlerce can feda olsun. Çünkü canını veren olursa vatanın vatanlığı tescil edilmiş olur. Biz burada merhuma rahmet ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Geride kalan bizler için ise, bu uğurda en azından yüreklerimizde din ve bayrak için şehit olma arzusunu taze tutsun Rabbimiz diyorum. Bir vatan, bir din ne zaman kaybeder? Uğrunda şehit olma arzusunu kalbinden çıkardığı zaman kaybeder. Zaten Peygamber Efendimiz, ‘Şehit olmayı arzulamadan ölen Müslüman nifak üzerine ölmüş demektir’ diyor. Biz de şu an şehadet arzusu ile burada beraberiz Allah şehadetimizi kabul etsin.”
Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın kıldırdığı cenaze namazına Tarsus Kaymakamı Hasan Göç’ün yanı sıra Tarsus Adliyesi’nde görevli savcı, hakim ve avukatlarla, STK temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.