Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca desteklenen ‘Küçük ellerin büyük hayalleri’ adlı proje kapsamında Bitlis’in Tatvan Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki öğrencilere resim ve fotoğrafçılık eğitimi veriliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Tatvan’da hayata geçirdiği ‘Küçük ellerin büyük hayalleri’ projesiyle öğrencilerin sahip oldukları yetenekleri geliştirme olanağı bulmaları amaçlıyor. ‘Küçük ellerin büyük hayalleri’ projesinin okulun Müdür Başyardımcısı İbrahim Aydın ve tarih öğretmeni Hasan Güven Bayram tarafından hazırlandığını belirten Okul Müdürü Muhammet Turşak, “Bu yıl uygulama aşamasında olan projemiz; resim ve fotoğrafçılık sanatı alanında yetenekli, becerikli ve aynı zamanda ilgisi olan öğrencilerimiz yararlanmaktadır. 2014 Ekim ayında uygulamaya başladığımız proje çalışmaları kapsamında öğrencilerimize alanında uzman eğitmenler tarafından kurs ve çeşitli eğitimler verilmektedir. Öğrencilerimiz bir taraftan kurs ve eğitim çalışmalarına katılırken diğer taraftan teorik bilgilerini pratiğe dökmek için çeşitli geziler düzenliyoruz” dedi.
Öğrenciler, eğitmenlerin gözetiminde çalışma yapmak için ilk gezi programını Üstad Bedîüzzaman Saîd Nursî’nin doğduğu köy olan Nurs köyüne düzenlendiklerini ifade eden Turşak, “Proje çalışması kapsamında bu tür gezilerimiz bundan sonrada devam edecektir. Bu gezilerle öğrencilerimizin yaşadıkları ilin coğrafi ve kültürel yönlerini daha yakından tanımaları amaçlanmaktadır. İl sınırları içerisinde düzenleyeceğimiz geziler dışında İzmir ve İstanbul olmak üzere il dışı gezilerimiz de olacaktır. Gezi düzenleyeceğimiz şehirlerde öğrencilerimiz bu illerde bulanan üniversitelerin resim ve fotoğrafçılık alanındaki eğitimlerine katılacaklardır. Projemizin bitme tarihi olan haziran ayında öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmaları sergilemeleri için bir sergi düzenlenecektir” diye konuştu.
Proje ile öğrencilerin sahip oldukları yeteneklerini geliştirme olanağı bulmalarını amaçladıklarını kaydeden Turşak, “Aynı zamanda öğrencilerimizin yaşadıkları şehir olan Bitlis ve ülkemizin iki güzide şehri olan İstanbul ve İzmir’i kültürel, coğrafi ve tarihi açıdan daha yakından tanımalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Tabi bu çalışmalar sonunda kendine güvenen, akademik açıdan başarılı ve öğrenme isteği daha da artmış öğrencilere sahip olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.