Mustafa AKIN - İSTANBUL

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Beşiktaş ile Portekiz'in Sporting Lizbon takımı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Mücadele 1-1'lik skorla son buldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ilk yarısı ile ilgili, Ne savunma yaptık ne de hücum. Rakibi izledik. Sert, agresif ve tempolu oyunlarına ayak uyduramadık. Bu sertliğe alışana kadar zaten 30 dakika geçti. İkinci yarı hamle yapmayı düşünüyorduk ama gol yemeyi beklemiyorduk. Baktığınız zaman başka gol de yiyebilirdik. İkinci yarı oyun üstünlüğü bizdeydi. Daha fazla pozisyon bulduk ve rakibe az pozisyon verdik. Bu yarıda kazanabilirdik ama o da olmadı. Bana göre beraberlik maçın hakkıydı. Rakibimiz iyi bir takım. Bizim için iyi bir sınav oldu. İkinci yarı birkaç pas tercihimizi doğru yapsaydık, belki galip de gelebilirdik. Ben emekleri için oyunculara teşekkür ediyorum dedi.

'' FİZİK OLARAK BİR SIKINTI YOK''

Siyah-beyazlı takım adına olumlu olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam,''Oyuncularımızın fizik olarak sorunları yok. Daha üst seviyeye çıkmak için zamana ihtiyacımız var. Bunların hepsini göreceğiz, yaşayacağız. Ben eleştirilere rağmen olumlu buluyorum. İyi niyet var, fizik olarak da kötü değiliz. Üst üste iki büyük maç oynadık. Biri lig, biri de Avrupa Ligi'ndeki iddialı maçtı. Fizik olarak ezilmedik. İlk yarıda hatalarımız vardı. Kora kor oyunda biraz geç girdik. Fizik olarak sorun yok. Oyuncular da taşıdı. Mesela taşımasını beklemediğim oyuncular bile istekleriyle fizik olarak rahatsız olmadılar. Kenarda olan oyuncularımız da hazır diye konuştu.

''VELİ 15 GÜN VEYA 1 AY SONRA NORMAL ANTRENMANLARA KATILABİLİR''

Veli Kavlak'ın durumuyla ilgili de konuşan Şenol Güneş, Uzun süre bizimle beraber değil. Belki 15 gün, bir ay sonra normal antrenmanlara katılabilir. Maç performansı ne olur, psikolojisi nasıl etkilenir... Bizim Veli ile de Veli'siz de oynamamız gerekir. Şu anda şartları kullanacağız ifadelerini kullandı.

JESUS ''GÜÇLÜ VE TECRÜBELİ BİR TAKIMA KARŞI OYNADIK''

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Jesus ise maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Sonuç tabii ki istediğimiz gibi değil ilk yarı iyi oynadık ortaya kaliteyi koyduk şans yakaladık ilk yarıyı 1-0 bitirdik. İlk 15 dakikada Beşiktaş oyuncu değişikliğine gitti, ofansif olarak üstünlük yakaladık. İkinci yarıda gol pozisyonlarımız vardı. İyi şanslar yakaladık. Bizim için iyi bir karşılaşma oldu. 1-0'dan sonra maçı 2-0, 3-0 yapabilirdik. Güçlü ve tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Bugün herhangi bir takıma karşı mücadele etmedik'' ifadelerini kullandı.

''TAKIMI KAZANMAK İÇİN YAPTIM''

'Bugünkü takımımı kazanmak için yaptım' diyen Juses şöyle konuştu ''Tabii ki Pazar günkü maçı da düşündük. Öncelikle Avrupa ligi bizim için çok önemli. Bazı oyuncuları burada oynatıp tempo kazandırıp ligde ihtiyaç dahilinde kullanmak istiyorum.''

''SOSA MÜKEMMEL BİR FUTBOLCU''

Şenol Güneş'in yaptığı oyuncu değişikliklerini de değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, ''Beşiktaş teknik direktörü ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle orta sahayı eline geçirdi. Sosa'yı tebrik ediyorum. Büyük bir futbolcu. Mükemmel bir futbol oynadı. Biz ilk yarıda bazı pozisyonları kaçırmamış olsaydık şuan burada farklı konuşuyor olurduk'' şeklinde ifadeler kullandı.