Bursa’daki otomobil satıcılarıyla bir araya gelen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, 2015 yılında 825 bin binek araç satılmasını tahmin ettiklerini söyledi.
Bursa’daki otomobil satıcıları yetkililerini bir araya getiren OYDER, otomobil sektöründe yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı. Türkiye’de otomotiv sektöründe Bursa’nın ayrı bir yeri olduğunu ifade eden OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, üretimlerde Bursa’nın Türkiye’nin kalbi olduğunu söyledi. Pazarın, 2014 yılını 2013’e göre yüzde 10’luk bir düşüşle kapattığına dikkat çeken Gülan, “2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 30 düşen satışlar, son çeyrekte yapılan çalışmalarla yüzde 10 düşüşte kaldı. 2015 yılında ise sektörün yüzde 5 gibi bir artışla yılı kapatacağını düşünüyorum. Bu oranlara göre, 2015 yılında toplam satışın 825 bin, ağır vasıtaların da bu rakama eklenmesiyle 850 bin olacağını tahmin ediyorum” dedi.
Bursa’nın satıştaki payının da her geçen gün arttığına dikkat çeken Gülan, “Çünkü Bursa’da çok modern plazalarla, kullanıcıya en iyi hizmetin verildiği büyük yatırımlar var. Avrupa’nın birçok ülkesinde Bursa’daki satış ofislerini bulmak mümkün değil. Bununla beraber, yeni yatırımların da Bursa merkezli olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
İstatistiklerin, son 2 yıldır Türkiye’de üretilen otomobillerde üretim hatası olmadığını gösterdiğine dikkat çeken Ziya Alp Gülan, “Bursa’da üretilen araçlardaki geri çağırma oranlar,ı en gelişmiş ülkelerden bile çok aşağıda. O yüzden Bursa’nın daha iyi rakamları hak ettiğine inanıyorum” diye kaydetti.
ÖTV artışının satışları düşüreceğini ifade eden Tomurcuk Oto Servis Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tomurcuk ise pazar payının, 2015 yılında 2014’e göre pek değişmeyeceğini, piyasaya yeni giren firmaların buna katkısının olmayacağını söyledi.