AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarının 13 yılda Türkiye’yi 4 kat büyüterek ekonomi ve demokrasi demokrasinin çıtasını yükselttiğini açıkladı.
Milletvekili Tunç, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Araştırma önergesiyle Cumhurbaşkanımızın 12 Eylül darbe sürecinin mağduru olmadığını iddia ediyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemlerde hem 12 Eylül darbe süreci öncesinde hem darbe sırasında hem de darbe sonrası devam eden vesayetçi sistemin mağduru olmuştur. Hatta üniversiteye kaydolabilmek için bile imam-hatip lisesinden sonra normal liseyi de bitirmek, fark derslerini vermek zorunda kalmıştır, iki liseyi bitirdikten sonra üniversiteye kayıt olabilmiştir. Cumhurbaşkanımız 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanıydı. Ardından 1980 yılına kadar da MSP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini yaptı. 12 Eylül darbesi, bütün partileri kapattığı gibi, o dönemde Cumhurbaşkanımızın Gençlik Kolları Başkanı olduğu partisini de kapattı ve siyaset yapmasını engelledi" şeklinde konuştu.
İç Güvenlik Paketi’nde de önemli reformlar var diyen Milletvekili Tunç, “Özgürlük ve güvenlik dengesini gözeten önemli düzenlemeler var. Anayasa’mıza, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uygun düzenlemeler bunlar. Bu düzenlemelerin burada yasalaşması için çalışıyoruz. Keşke, muhalefet partileri de 132 maddeyle ilgili burada görüşlerini ifade etseler olumlu ya da olumsuz. Hangi açılardan bu madde yanlıştır, milletimiz de onu sizin pencerenizden baktığınız pencere ne ise burada öğrenme fırsatı bulsa. Keşke o yöntemi izleyebilseniz ama fırsat da kaçmış değil, 132 maddeyi burada hep beraber daha da olgunlaştırarak yasalaştırabiliriz. Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması yine önerge bağlamında düşündüğümüz zaman çok önemli bir reform. Bu reformu bu Meclis gerçekleştirecek, tarihİ bir adım gerçekleştiriliyor"dedi.