Türkiye Ziraat Kupası H Grubu’nda son maçını Cizrespor’a karşı oynayan Giresunspor, PTT 1. Lig’de haftas onu oynayacağı Adanademirspor maçı hazırlıklarına kendi tesislerinde başladı.
İdman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Giresunspor teknik direktörü Erkan Sözeri, Türkiye Kupası’nda Giresunspor’u iyi bir şekilde temsil ettiklerini söyledi. Sözeri "Dar bir kadroyla hem ligde, hem kupada gitmek kolay değildi. O anlamda Giresunspor’u hem centilmenlik anlamında, hemde mücadele anlamında iyi temsil ettik. Cizreyle zor bir maç oynadık. Seyircisiz olmasına karşı etrafta seyirciler vardı. Görüntüler güzeldi. Dışarda bulunan seyirciler bizi binaların olduğu yöne çağırarak alkışladılar. Gençlerimiz ve abileri iyi bir oyun oynadılar. Maçı kazanabilirdik de, 2 topumuz direkten döndü" dedi.
Adana Demirspor maçının kendileri açısından önemli bir maç olduğunu kaydeden Sözeri "Biz her maça final havasında bakıyoruz. Samsunspor maçı bizim için çok talihsiz bir maç oldu. Hem oyuncu anlamında hem skor anlamında. Alaattin, Çağrı sakatlandı. Onur, Özgür, Eser cezalı durumuna düştü. 5 oyuncumuzdan yoksunuz. Adana Demirspor iyi bir çıkış yakaladı, seyircisiyle bütünleşerek bize baskı uygulama çalışacaktır. Bizde bu baskıyı iyi bir reaksiyona çevirirsek puan yada puanlarla bu maçtan döneriz" diye konuştu.
Erkan Sözeri, sakat olan Alaattin’in 3 hafta kadar sahalardan uzak kalacağını, Çağrı’nın durumunun akşam saatlerinde belli olacağını, Jones’in ise tedavisinin sürdüğünü ama daha çok zamana ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.