SOSYAL medyada, 'Dikkat bu olay İnegöl’de yaşanmıştır' başlığıyla yayınlanan ve çocuklara uygulanan aşıların kısırlığa yol açtığı iddialarıyla ilgili yazı, metinde adı geçen İnegöl Belediye Başkanı Ak Parti’li Alinur Aktaş tarafından yalanlandı.
Sosyal medyada son günlerde yayınlanan ve İnegöl’de yaşandığı iddia edilen metinle ilgili Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş yazılı açıklama yaptı. Kendi adının da geçtiği konunun tamamen asılsız olduğunu ve böyle bir olayın asla yaşanmadığını belirten Aktaş, “ Çok değerli İnegöl halkımızı buradan konunun adı geçenlerinden ve en yetkili ağızlarından birisi olarak böyle bir olayın asla yaşanmadığını ve tamamen asılsız dedikodudan oluştuğunu bilmelerini isterim” dedi.
Art niyetli kişilerin sosyal medyayı bu tür sansasyonel haberlerle suiistimal ettiklerini de kaydeden Aktaş, bunun topluma zarar verdiğini ifade etti.
YALANLANAN METİN 
Başkan Aktaş’ın tepki gösterdiği metinde şu ifadeler yer alıyordu: “Yakın bir zamanda İnegöl’deki duyarlı kişilerin yeni doğan çocuklarına hastanelerde yâda sağlık ocaklarında vurulan aşıları vurdurmamaları üzere Azeri asıllı bir doktorun bu olay dikkatini çeker ve bu kişiler yeni doğan çocuklarına yapılması gereken aşıları niye yaptırmıyorlar diye araştırmaya başlar. Bebekleri hastalıklardan koruyacak diye bilinen bu iğneleri bir tavşan üzerinde denemeye karar vermiş. Vurulan iğneler sonucunda bir ay içerisinde tavşanın kısır kaldığını ve 1.5 ay içinde ise kafesteki annesini kafese sokmama gibi agresif davranış içerisinde bulunduğunu tespit etmiş, konuyu İnegöl Belediye Başkanlığına bildirmiş ve ilçede bu aşıların zorunluluğu kalkmıştır.”

FOTOĞRAFLI