Rize’nin Kalkandere İlçesi’nde yaklaşık 50 hektarlık alanı kapsayan Organize Sanayi Bölgesi’nde Ekşioğlu Kardeşler İnşaat firması tarafından sürdürülen ve yüzde 80’i tamamlanan alt yapı işlerinde sona yaklaşıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kontrolünde Kalkandere İlçesi’nde yapımı süren Rize Organize Sanayi Bölgesinde yol, atık, su, içme suyu ve yağmur suyu gibi altyapı işlerinde çalışmalar sürüyor. 2009 yılının Nisan ayında başlayan alt yapı çalışmaları arazi sahiplerinin konuyu mahkemeye taşıması üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2009 yılının Temmuz ayında durduruldu. Mahkemenin Rize OSB lehine karar vermesinin ardından uzun süre ara verilen çalışmalara Bakanlığın verdiği olurla 14 Temmuz 2013 tarihinde yeniden başlandı.
HIZIR EKŞİ: "ALT YAPI 1.5 İÇERİSİNDE BİTECEK"
Ekşioğlu Kardeşler İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Ekşi, OSB inşaatında alt yapı işlerinin hızla sürdürüldüğünü belirterek, yollar, atık su, yağmur suyu ve içme suyu işlerini kapsayan alt yapı işlerinin yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi. Ekşi, “Bölgede çalışan mühendislerimizin kontrolünde iş makinesi parkımız ve çalışanlarımızla birlikte alt yapı işlerini 1.5 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Alt yapı çalışmalarının ardından OSB inşaatında fabrika yapım inşaatlarına geçilecek. Bu çalışmadan sonra yolların gerekli kaplaması ve parke çalışması yapılacak. Ekşioğlu Kardeşler İnşaat firması olarak bölgemiz için büyük önem taşıyan OSB inşaatını en hızlı bir şekilde tamamlamanın gayretindeyiz” dedi.
Rize’de Organize Sanayi Bölgesi kurulması 1997 yılında yatırım programına alındı. 2000 yılında yer seçimi komisyon raporu alınarak Rize ili Kalkandere ilçesi Aksu Mahallesi sınırları içerisinde çalışmalara başlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 30 Kasım 2000 tarihinde OSB kuruluş protokolü imzalandı. Bu kuruluş protokolüne göre kurucu ortaklar yüzde 40 katılım payı oranı ile İl Özel İdaresi yüzde 40 katılım payı oranı Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve yüzde 20 katılım payı ile Kalkandere Belediyesi’nden oluştu.