Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Oto Galericiler Sitesini ziyaret edip site esnafı ile bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi.
Şehir merkezinde başka unvanlar altında galericilik yapanlara değinen Vali Kahraman, bu durumlara müsaade edilmeyeceğini belirterek, “Herkes kendi işini yapsın” dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Kurt’un da hazır bulunduğu ziyarette Erzincan Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Yılmaz Kafkas, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ile esnaflar tarafından karşılanan Vali Kahraman, galerici esnafının sorunlarını dinledi.
Ziyarette galericiler, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’a ısınma, altyapı ve ruhsatsız olarak oto alım-satım yapanlara yönelik şikâyetlerini dile getirerek sorunlarının çözüme kavuşturulmasını dile getirdiler. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ısınma sorununu çözmek üzere doğalgaz firması yetkilileri ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Galericiler Sitesi esnafına Kasım ayına kadar siteye doğalgaz geleceği müjdesini verdi.
Burada bir konuşma yapan Vali Kahraman, İl merkezinde dağınık halde bulunan oto galeri esnafların eksiksiz bir şekilde burada yer almasının sağlanacağına vurgu yaparak; “Şehir merkezinde faaliyet yürüten oto galericilerin bir an önce Oto Galericiler Sitesine taşınması gerekiyor. Valilik olarak esnafların sıkıntılarını ortadan kaldırmak için gerekeni yapacağız. Biz Erzincanlıları birlik ve beraberlik içinde tutan bir yönetim anlayışı ile çalışacağız.” dedi.
Konuşmasında il merkezinde başka unvanlar adı altında oto alım-satım yapanları bu işten men edileceğini dile getiren Vali Kahraman, “Herkesin kendi işini yapması gerekiyor. Bildiğiniz üzere kanunen bu şekilde alım-satım yapılması yasaktır. Dolayısıyla el altından kimseye bu işi yaptırmayacağız ve kayıt dışı oto alım satım yapmak isteyenlere ceza yaptırımları uygulayacağız.” Şeklinde konuştu.
Galericiler Sitesi Esnafları ise Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, esnaf Vali Kahraman’ı her zaman esnaf ve vatandaşlarla iç içe gördüklerini belirtti. Vali Kahraman ise Valilik görevinin makamda zaman geçirilerek yerine getirilemeyeceğini belirterek kendisinin her zaman vatandaş ve esnaflarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinlediğini ve çözüme kavuşması için gayret gösterdiğini ifade etti.
Konuşmasının sonunda Vali Kahraman, galericilerin altyapı ve diğer sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması için Vali Yardımcısı Mehmet Kurt’a talimat verdi.