Samsun’un Çarşamba İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı görevine Muamer Aydemir seçildi.
Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde 2 aday yarıştı. Başkan İsmail Güngör’ün ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Muammer Aydemir’in yarıştığı seçimde 141 delegenin tamamı oy kullandı. Muammer Aydemir 7 0 oy alarak başkan seçilirken, 3 dönemdir başkanlık görevinde bulunan İsmail Güngör ise 68 oyda kaldı.
Oy kullanma işleminden önce konuşma yapan adaylardan İsmail Güngör, görev süresince yaptıkları hizmetleri anlattı. Güngör yönetim olarak harcamaların hassasiyetle yapıldığını dile getirerek, “Oda olarak Avrupa Birliği projesi hazırladık. Bu proje 100 bin Euro’luk bir projeydi. Tamamını eğitim seminerleri için harcadık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden eğitim görevlileri ile birlikte Çarşamba’da 4 pilot belirledik. 6 ay boyunca meyve ve sebze yetiştirme teknikleri, ilaçlama, gübreleme, budama ve benzeri tüm konularda çiftçilerimize eğitim seminerleri düzenlendi. Bu seminerlerin faydasını gördük" dedi.
Muammer Aydemir ise çiftçilerin sıkıntılarına ortak olmak için yola çıktığını belirterek," Ziraat Odası’nda 8 yıldan bu yanan Meclis Başkanlığı görevini yürütüyorum. Çarşamba çiftçisi trilyonlarca ilaç kullanıyor. Fideye verilen paranın miktarı bile net değil. Bunun çözümünü araştırmak, bunu en düşük maliyette çiftçiye sunmak bizlerin görevidir. Hal esnafıyla ortak toplantılar yaparak ovadaki ürünün daha kaliteli ve pazarların bulunması, ihracata yönelik neler yapılabileceği adına kendileriyle fikir alışverişinde bulunacağız. Meyvede artık söz sahibi olmaya başladık. Avrupa’nın en büyük kivi çiftliğine sahibiz. Köylerimizde hızla kivi dikimi devam etmektedir. İyi geliri olan bir ürün olup pazarı hazır olduğu görülmektedir. Çiftçilerimize faizsiz olarak ürününü değerlendirdikten sonra ödeme kolaylığı sağlayacağız. Çiftçimizden aldığımızı çiftçimize geri döndüreceğiz" diye konuştu.
Çarşamba Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilen Muammer Aydemir yaptığı teşekkür konuşmasında, “Hepimiz bu güzide ovanın çocuklarıyız. Burada ne kadar gerçekleştirilen seçimde birbirimize rakip olsakta İsmail Başkan benim ağabeyimdir. 14 yıldır beraber çalıştığım ağabeyimdir. Kesinlikle hiçbir şekilde bu sonucun yanlış anlaşılmalar oluşmasını istemiyorum. Hepinize sonsuz teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Çarşamba Ziraat Odası Muammer Aydemir başkanlığına yeni yönetim kuluşu üyeleri şu isimlerden oluştu; " Metin Tekcan, Faruk Sezer, Hikmet Keskinoğlu, Muzaffer Öztürk, İshak Aksüt, Tahsin Harmancı, Mehmet Uzunoğlu, Salih Yediyıldız, Murat Deniz, Aydın Ataseyyar, Salim Zengin, Faruk Ekici, Hasan Işıldak, Rafet Taşoğlu, Fehmi Çakır, İrfan Çubuk, Ali Kasap, Murat Kurnaz, Yaşar Aslan ve Ethem Torun".