Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Türk Hava Kurumu Şubesi Gazi ve Şehit çocuklarına planörlük eğitimi verecek.
Türk Hava Kurumu Tosya Şubesi tarafından Harp Malulü Gaziler ile Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile yaptığı işbirliği sonucunda 4 gazi çocuğuna ücretsiz planörlük eğitimi verilecek. Türk Hava Kurumu tarafından Eskişehir’de verilecek olan ücretsiz planörlük eğitimine katılacak olan gazi çocuklarının kayıtları dün Türk Hava Kurumu Tosya Şubesi’nde yapıldı.
Gazi çocukları Mücahit Göktepe, Ömercan Kum, Furkan Edip Yaman ve Işıl Yaman 3-21 Ağustos 2015 tarihlerinde planörlük eğitimine katılacaklar ve yemek ve konaklama giderleri Türk Hava Kurumu tarafından karşılanacak.
4 gazi çocuğunu planörlük eğitimine kayıt yaptıklarını belirten yapan Türk Hava Kurumu Tosya şubesi Saymanı Ferhat Bozan yaptığı açıklamada; “Şehit ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği yavrularımıza karşı bu ülkede yaşayan her kurum ve kuruluşun sorumlulukları var. Türk Hava Kurumu olarak bu sorumluluğumuzun bilinciyle bir karar aldık. Şehitlerimizin acılarının tamamıyla unutulmasının mümkün olmadığının bilincindeyiz, ancak bu acının biraz hafifletilmesi konusunda bir katkımız olursa bundan onur duyarız" dedi