EDİRNE (İHA) – Edirne fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar apartmanlara devrildi, çok sayıda araçta maddi hasar oluştu.
Edirne’de etkili olan fırtına zor anlar yaşattı. Yağmurla birlikte bir anda etkili olan fırtınada vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Fırtına ve yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına sığındı. Fırtına nedeniyle ağaçlar kökünden sökülürken, park ve bahçelerde masala ve sandalyeler havada uçuştu, motosikletler devrildi.
VALİLİK BİNASININ ÇATISI UÇTU
Şiddetli fırtına nedeniyle Edirne Valiliği binası çatısı yerinden söküldü. Çatı parçalanarak, otoparkta bulunan özel ve resmi plakalı araçların üstüne düştü. Mesai çıkışına denk gelen şiddetli fırtınada şans eseri can kaybı yaşanmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.
Kent merkezinde bulunan birçok ağaç, fırtınanın etkisiyle kökünde söküldü. Kentte ana ve ara arterlerde yaya ve araç trafiğinin durma noktasına geldi. Ağaçlar, cadde ve sokakları kapladı. Edirne Gazi İlköğretim Okulu yanında bulunan 4 katlı bir apartmanın üstüne bir ağaç parçalanarak devrildi. Apartman sakinleri, şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu.
Kentte yaşanan şiddetli yağış ve fırtına, kent merkezi yakınlarında bulunan bölgelerde hayatı durma noktasına getirdi. Vatandaşlar, fırtınadan korunmak için iş hanları ve iş merkezlerinin içine sığındı. Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda uygulama başlatarak, sürücüleri uyardı.