Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde yaşanan kaza ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde yaşanan kaza ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada: "Yaşanan kaza ile ilgili bazı haberler ve iddialar yer almıştır. Söz konusu durum üzerine açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür" denildi. Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Köprüdeki kazaya ilişkin teknik inceleme devam etmektedir. Bu inceleme bitmeden yapılacak her türlü yorum yanlış olacaktır. Kaza sonrası köprünün yapım sürecinin 5-6 ay gecikeceği yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Hasar gören parçalar en kısa sürede temin edilerek kedi yolunun eksik kalan kısmı tamamlanacaktır. Köprünün, hedeflenen yapım süresinde bir değişiklik öngörülmemektedir. Yine başka bir haberde kaza öncesi ve sonrası diye verilen fotoğraflar tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Fotoğrafların tümü kaza sonrasında çekilmiştir. Kazanın sebebine ilişkin teknik inceleme bittiğinde gerekli açıklamalar yapılacaktır".