Nilüfer DEMİR/BODRUM(Muğla), () - BODRUM Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon'un, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden babaları 86 yaşındaki Bekir Şerif Kocadon, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede, pek çok ünlü isim biraraya geldi.
İki ay önce düşüp omzunu kıran evli ve 3 çocuk, 5 torun sahibi Bekir Şerif Kocadon, Bodrum Özel Acıbadem Hastanesi'nde bir dizi ameliyat geçirdi. Aynı zamanda solunum yetmezliği hastası da olan Bekir Şerif Kocadon, dün  saat 17.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
Kocadon için bugün öğlen Ortakent Mahallesi Köyiçi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Genelkurmay eski başkanlarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP İstanbul eski Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, işadamı Rahmi Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Trabzonspor Kulübü eski Başkanı işadamı Sadri Şener, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, çevre ilçelerin belediye başkanları, sanat, spor, siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Kalabalık cami bahçesine sığmayınca, çok sayıda kişi dışarıda kaldı. Cenaze öncesinde Kocadon'un çocukları Mehmet ve Mahmut Kocadon taziyeleri kabul etti. Cumanın ardından kılınan cenaze namazı sonrası Kocadon'un omuzlarda yaklaşık 1 kilometre taşınan cenazesi Ortakent Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Kocadon'un çerçeveli bir fotoğrafı da mezarının başına bırakıldı. Cenazede Kocadon'un kızı Dilek Kocadon, güçlükle ayakta durabildi. Mahmut ve Mehmet Kocadon kardeşler, bir süre babalarının mezarı başında dua ettikten sonra mezarlıktan ayrıldı. Kocadon'un 82 yaşındaki eşi Fatma Kocadon ise cenazeye törenine getirilmedi.
FOTOĞRAFLI