Malatya’da uyduda yayın yapan yerel bir televizyon kanalının spor kameramanlığını yapan Turgay Gürcü, 28 Mart’ta başlayacak Malatya 2.Amatör Küme Büyükler Ligi’nde 1932 Malatyagücü formasını terletecek olmanın heyecanını yaşıyor.
Turgay Gürcü’nün futbola olan yeteneğini maçını çekmeye gittiği 1932 Malatyagücü Kulüp Başkanı Aziz Yiğit keşfetti.
Futbolu sevdiği için spor kameramanlığına başladığını söyleyen Turgay Gürcü, “2.Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele eden 1932 Malatyagücü takımının maçını çektiğim esnada, devre arasında sahaya inip futbol topuyla bir kaç dakika oynadım. Meğerse 1932 Malatyagücü Kulübü’nün Başkanı Aziz Yiğit de beni izliyormuş. Daha sonra yanıma geldi ve bana “Bizde futbol oyna” teklifinde bulundu” dedi.
Teklifi aldığında büyük şaşkınlık ve heyecan yaşadığını ifade eden Turgay Gürcü, “İlk önce Aziz Başkan’ın bana şaka yaptığını düşündüm. Ancak daha sonra teklifinin ciddi olduğunu anladım. Ve karşılıklı anlaşarak idmanlara başladım” ifadelerini kullandı.
1994 doğumlu olan Turgay Gürcü, takımında defansta görev yapıyor. 1932 Malatyagücü’nün antrenörü Cafer Aypan’ın kısa sürede vaz geçilmezi olmayı başaran Turgay, hedefinin 2.Amatör Küme Büyükler Ligi’nde şampiyonluk yaşamak olduğunu belirtti.