Edirne’de, geçirdiği kaza sonrası felçli kalan Tarçın isimli kedisine sahip çıkan hayvansever Gülay ailesinden insanlık dersi. Apartmanın beşinci katından düşerek arka iki ayağını kaybeden kedisine her gün jimnastik yaptıran Zuhal Gülay, etrafındaki insanların ‘iğneyle öldürelim’ demesine inat, kedisini yaşatmayı tercih etti.
Edirne’de yaşayan Gülay ailesi, geçirdiği kaza sonrası felç olan Tarçın isimli kedilerinin hayata tutunması ve rahat etmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Eşi Tarık Gülay ve 17 yaşındaki kızı Zeynep Gülay ile birlikte Tarçın’ın sağlığına kavuşması için uğraştıklarını belirten Zuhal Gülay, “Etrafımızdaki insanlar, ’iğne vurulsun ölsün’ dediler. Herkesin söylediği o oldu. Bunu kabul edemedim. Can yani sonuçta, çok seviyorum onu, üzülüyorum da” dedi.
“ÖLMESİNE İZİN VEREMEM”
Hayvansever Zuhal Gülay, kedilerinin dokuz ay önce kızları tarafından sokakta bulunarak eşinin de izniyle evlerinde bakmaya başladıklarını söyledi. Geçirdiği kaza sonrası dört aydır Tarçın için mücadele ettiklerini anlatan Zuhal Gülay, şöyle konuştu: “Beşinci kattan düştü. Sivri bir yere çarptığı için iç kanama geçirdi. İç kanamadan sonra iki gün kortizon tedavisi gördü. Hiçbir hareketi yoktu. 10 gün biberonla besledim. Tuvalet kontrolü yoktu ve kesinlikle iyileşmesi mümkün değil dediler. Barınağa veremiyorum perişan olur diye. Ölmesine de izin vermiyorum. Elimizden geldiğince bakıyoruz. Tuvalet sorununu da body giydirerek çözüm buldum. Sık sık temizliğini yapıyorum, 9 aydır bizimle.”
“JİMNASTİK YAPTIRIYORUM”
Çevrelerindeki insanların, ‘iğne vurulsun ölsün’ dediklerini ve bunu kabul edemediğini dile getiren Zuhal Gülay, “Herkesin söylediği o oldu. Bunu kabul edemedim. Can yani sonuçta, çok seviyorum onu, üzülüyorum da. Elimden geldiğince her gün jimnastiğini yaptırdım. Düzenli olarak veterinere götürüyorum ama patilerini tutan sinirlerde yıpranma olduğu için iyileşmesinin pek mümkün olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.