Gümüşhane’de öğrencilere Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtıldı.
Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerine dağıtılan tablet bilgisayar dağıtımından sonra Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi ve Gümüşhane Lisesinde gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesinde 102, Gümüşhane Lisesinde 102 ve Türk Telekom Fen Lisesinde 97 adet olmak üzere toplam 301 tablet bilgisayar İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya tarafından öğrencilere teslim edildi. Böylelikle Gümüşhane’de 2013-2014 eğitim öğretim yılında dağıtılan 495 tablet bilgisayar ile birlikte toplam 796 tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleşmiş oldu.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, “Fatih Projesi kapsamında ilimizde 2012 yılından itibaren FAZ 1 kapsamında genel lise düzeyinde 8 okulumuza 158 adet etkileşimli tahta, ağ altyapısı, çok fonksiyonlu yazıcı ve 9. sınıf öğrencilerinden başlamak üzere bu okulların 998 öğrencisine ve 228 öğretmenine tablet bilgisayar seti verilmiştir. Bu okullarımızda görev yapan tüm idareci ve öğretmenlerimize proje kapsamında Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursları verilmiştir. FAZ 1 kapsamında 228 öğretmenimiz ile 2 bin 208 öğrencimizin eğitim öğretim ortamına katkı sağlanmıştır. FAZ 2 kapsamında ise Meslek Lisesi düzeyindeki okullarımız öncelikli olmak üzere ortaokul ve ilkokullarımızı kapsayan etkileşimli tahta kurulum süreci başlamış olup 19 okulumuzda 386 adet etkileşimli tahta kurulumu tamamlanmıştır. Geriye kalan okullarımızda da kurulumları devam etmekte. 2016 yılı Şubat ayına kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Kurulumların tamamlanması ile birlikte FAZ 2 kapsamında da 903 öğretmenimiz ile 10 bin 808 öğrencimizin eğitim öğretim ortamına katkı sağlanmış olacaktır. FAZ 1 ve FAZ 2 kapsamında Ağ Altyapısı tamamlanan tüm okullarımızı kapsayan Fiber İnternet Hizmeti çalışmaları ile okullarımızın daha hızlı ve daha güvenli bir internet ortamına kavuşmaları sağlanmaktadır. Tablet Bilgisayar Seti dağıtımları, FAZ 1 kapsamında proje donanımları kurulan okullarımız öncelikli olmak üzere her yıl devam edecektir.” dedi.