7 Haziran genel seçimleri öncesi milletvekili aday listelerinin YSK’ya dün teslim edilmesinin ardından ismi açıklanan adaylar mutluluklarını yaşarken Milas’ta ve Muğla’da bu mutluluk davullu zurnalı kutlamaya dönüştü. AK Parti Muğla il ve İlçe Başkanları gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında davullu zurnalı kutlama yaptı. İl binası önünde 2. sıra adayı Milaslı Hasan Kökten’in il binası ziyaretinde birlikte gelen kalabalık ve davul zurna ile seçim kutlamasına zeybek oynayarak erkenden başladı. Kutlamalar adayın memleketi olan Milas Çomakdağ Havzası köylerinde gece geç saatlere kadar devam etti.
Listelerin açıklanması ile özellikle Muğla’da sürpriz isimlerin varlığıyla büyük bir etki oluşturdu. Milas listede seçilebilecek bir sırada aday adaylarından en az birine şans ararken 2 isimle yer almasını partide coşkuyla kutlandı. 2. sıra adayı Hasan Kökten’i parti önünde karşılayan gençler omuzlarda davul zurna ile bu coşkuyu yaşarken yapılan ilk teşekkür konuşmasının ardından kalabalıkla birlikte Muğla İl Başkanlığı ziyareti için Muğla’ya hareket edildi.
AK Parti Muğla İl Başkanlığına davul zurna eşliğinde giden vekil adayına ilçe teşkilatının yanı sıra Milletvekili aday adayı Hasret Kaya da eşlik etti. Burada ilçe başkanları toplantısı sonrası ilçe başkanları ile birlikte partililerini selamlayan Kökten, “Bundan sonra Muğla’yı iktidara taşıma zamanıdır. Muğla’nın vekili olmaya siz teşkilat yöneticilerimin önünde söz veriyorum” diyerek başkanlarla birlikte İl Başkanı İhsan Küreci ile davul zurna eşliğinde zeybek oynayarak seçim startını verdi.
Vekil adayı Kökten gece geç saatlerde ulaştığı köyde de davul zurna ile karşılandı. Gece yarısına kadar yüzlerce kişilik kalabalık gurup Kökten’i Ketendere Köy yolu ayrımında karşılayarak köyü olan Kızılağaç’a kadar konvoylarla götürdü. Burada köy halkı ile selamlaşan Kökten’e İlçe Başkanı Levent Akyer de eşlik etti.
Kökten doğduğu köye, Milas’a ve Muğla’ya hizmet için bu göreve talip olduğunu söyleyerek; “Başbakanımıza Muğla’nın sözünü verdim öncelikle siz değerli köylülerim, ailem olarak buradan beni yalnız bırakmayacak ve bu sözümün boşa çıkmaması için gece-gündüz demeden çalışacaksınız. Ben gecenin bu saatinde beni bekleyip, bana bu sevinci yaşattığınız için teşekkür ederim” diyerek hep birlikte davul zurna eşliğinde zeybek oynayarak komşu köy olan ve İkiztaş Köyüne geçerek kendisini bekleyen partililer ile buluşarak sevincini köylülerle beraber yaşadı.