Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2 adayın yarıştığı MHP İlçe Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 318 delegenin oy kullandığı ve kıran kırana geçen seçim sonucunda 174 delegenin oyunu alan Mehmet Karuk Bozüyük MHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Eski başkan Mustafa Çetintaş 139 oy alırken 5 oy da geçersiz sayıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na İl Başkanı Mehmet Yılmaz, başkan yardımcılığına Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, katip üyeliklerine Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Osman Varol, Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli ve Belediye Meclis Üyesi Emel Akan Yıldırım önerilerek kabul edildi. Divanın oluşturulmasından sonra faaliyet ve mali raporlar okunarak ibra edildi.
Daha sonra başkan adaylarının konuşmalarına geçildi. İlk olarak başkan adayı Mehmet Karuk tarafından bir konuşma yapıldı. Karuk konuşmasında kendilerine görev verilirse yapacaklarının tüm Türkiye’ye öncü ve ölçü olacağını söyledi. Karuk, "Kongreler teşkilatların mensuplarına hesap verdiği, onay aldığı, istişare ettiği ve programlarını anlattıkları yerlerdir. Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşımanın yolu her kongrede yeni küskünler yaratmak değildir. MHP Bozüyük İlçe Başkanlığı olarak bugünden sonra hem sivil toplum kuruluşlarıyla olan münasebetleri hem de bürokrasi ve iş dünyası ile olan ilişkileri açısından çok ciddi bir saygınlığa erişmiş, söyleminin ve eyleminin karşılığı hiç olmadığı kadar güçlü bir hale getireceğiz. Hal böyle olunca kendi içimize dönmekten çok dışarıda Milliyetçi Hareketin ne olduğunu ve ne olmadığını anlatmaya kilitleneceğiz. Bu sebeple de bizi bize anlatmak değil, bizi dışarıda anlatmak önceliğimiz olacaktır. Bu görevde bize ilham ve itici güç olansa cebinde dolmuş parası olmadığı için seçim çalışmalarına evinden yürüyerek gelen, bayrağımızla caddeleri donatmak için sabahlara kadar yüreğiyle çalışan ülküdaşımın emeğine duyduğumuz saygı ve ülkümüzü bir adım daha ileriye taşımak gayreti olacaktır" dedi.
Ardından mevcut İlçe Başkanı ve Başkan adayı Mustafa Çetintaş konuşmasını yaptı. Çetintaş konuşmasında, inandıkları yolda hemşehrileri ve milletiyle yürümeye devam edeceklerini söyledi.
Çetintaş konuşmasında, "Sonucu ne olursa olsun bu kongre bizim camia olarak birlik ve beraberlik ve bütünlük içerisinde olduğumuzu bir kez daha gösterecektir. Bu salonda toplanan irade hepimiz için değerlidir. Buradaki iradenin vereceği karar hepimiz için heyecan vericidir. Bu kongre yapılan hatalardan ders çıkarmak için, yanlışları düzeltmek için, eksikleri gidermek için bir fırsat olacaktır. Partimizin mensupları yaşananları değerlendirecek geleceğe yönelik kararlar alacak ve teşkilatımız içerisindeki istişarenin kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Bu kongreden beklentim Bozüyük’te ülkücülerin kardeşlik hukukunun yeniden filizlenmesidir" dedi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 318 delegenin oy kullandığı seçimlerde 174 oy alan Mehmet Karuk Bozüyük MHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Eski başkan Mustafa Çetintaş 139 oy alırken 5 oy da geçersiz sayıldı.
Mehmet Karuk’un yönetim kurulu üyeleri ise Seyfullah Yazıcı, Ali Rıza Konak, Selim Yağcı, Kadir Uluçay, Nihal Göçerler, Ender Çakır, Karani Çetin, Sevgi Gülcemal, Recep Tepe, Mehmet Güney, Seda Gün, Ertuğrul Sezer, Osman Köse, Mustafa Kayacık, Turcan Hoşoğlu, Ender Bektaş, Ahmet Özden ve Cemalettin Yıldırım’dan oluştu.