Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 73 üreticiye ‘Biyolojik-Biyoteknik ve İyi Tarım Uygulamaları’ eğitimi verildi.
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Sebze Hastalık ve Zararlıları birimi ile İyi tarım Uygulamaları birimleri tarafından hazırlanan eğitim seminerleri İncirliova, Efeler ilçesi Gölhisar ve Kozalaklı Mahallesi, Nazilli ve Buharkent ilçesine bağlı Savcılı Mahallesi’nde yapıldı.
Eğitim programı çerçevesinde katılan 73 üreticiye Biyolojik-biyoteknik mücadelenin tanımı, gerekliliği, kullanılan preparatlar, uygulama şekilleri ile Aydın’daki uygulamalar sunu ve video gösterisi ile anlatıldı. Biyolojik-biyoteknik mücadele desteklemeleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca önemli sebze hastalık ve zararlıları konularına da değinildi.
İyi tarım uygulamaları birimi tarafından, İTU amacı, üretici ve tüketiciler için avantajları, bireysel ve grup sertifikasyonu başvuru şartları, Destekleme miktarları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.