AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arzu Çiçek 2’nci amatör küme takımlarından Çelikkartalspor’un antrenmanına katılarak futbolculara destek ve barbekü ziyafeti verdi.
Çelikkartalspor, dün akşam soğuk ve yağışlı havaya rağmen hafta sonu maçının hazırlıklarını Hasan Doğanspor Kompleksi’nde sürdürdü. Antrenman sırasında tesislere gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arzu Çiçek, futbolculara başarılar diledi. Çiçek, antrenman sonrası futbolcu ve yöneticilere barbekü ziyafeti verdi. Spora ve sporcuya gereken önemin verilmesi gerektiğinden söz eden Prof. Dr. Çiçek, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolu spordan geçer. Gençlerimizi, hangi branş olursa olsun spora yönlendirmeliyiz. Bununla birlikte sporun ve sporcunun yanında olmalıyız. Bu hem maddi hem de manevi olarak yerine getirilmeli. Amatör kulüplerimiz çok zor şartlar altında müsabakalara hazırlanıyor. Maddi imkânları kısıtlı. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için herkesin fedakârlık içinde olması gerekir” dedi.
BARBEKÜ ZİYAFETİ
Futbolu sevmesindeki en büyük etkenin; Es-Es taraftarı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Arzu Çiçek, “Türkiye’de futbol 19’uncu yüzyılda başladı. Es-Es’1970’li yıllardaki Kırmızı Şimşekler sloganıyla ligde fırtınalar estirdi. Uluslararası alanda ise, 2000 yılında Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğu, 2001’ de ise Milli takımımız, FİFA dünya üçüncülüğü kazanarak milli duygularımızı kabartmıştır. İşte bunun gibi zaferlere imza atabilmemiz için sporun ve sporcunun desteklenmesinden yanayım” dedi.
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Çiçek’in futbolcuların ısrarı üzerine yaptığı iki penaltı atışını gole çevirmesi ise büyük alkış topladı. Prof. Dr. Çiçek, antrenman sonrası kulübe malzeme ve maddi destek sağlayarak yöneticilere barbekü ziyafeti verdi.