Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Taksim’in bir kale veya siper olmadığını ifade ederek, sendikaların 1 Mayıs’ta Taksim ısrarını anlamsız bulduklarını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Rize Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılmak üzere Rize’ye gelen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yalçın, CHP ve HDP’nin seçim beyannamelerinde yeniden 8 yıllık kesintisiz eğitimi dile getirmelerini eleştirerek, bu tutum yüzünden CHP’nin sandıkta kalmasını umut ettiğini dile getirdi. Yalçın, “Türkiye’de mesleki eğitimi baltalayan, meslek erbaplarının meslek lisesi memleket meselesi diye feryat ettiği, meslek eğitimini baltalayan 8 yıllık kesintisiz eğitimin uygulamasından ve dayatmasından kurtulduk. Eğitimin üzerindeki vesayet gölgesi yine ortadan kaldırılmıştır. Dolayısı ile şura kararlarının hayata geçmesinden rahatsız olan, bugün Türkiye’de ana muhalefet görevini üstlenen partinin açıkladığı seçim beyannamesinde 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasını yeniden getireceklerini ifade ediyor. Burada CHP kendisine neden oy verilmesi gerektiğini değil, neden oy verilmemesi gerektiğini de topluma deklare etmiş oluyor. Dolayısı ile CHP seçim beyannameleri ile neden CHP’ye oy verilmemesi gerektiğini açıklamıştır. Seçim bildirgesi ile ortaya koydukları yaklaşımlar Türkiye’de MGK kararları ile dayatılan yaklaşımlar ile Kenan Evren’in yaklaşımları ile 27 Mayıs ihtilalcilerinin yaklaşımları ile aşağı yukarı aynı yaklaşımlardır. Bu milletin medeniyeti ve değerlerine, bu milletin kendisine olan düşmanlıklarının ifadesidir bu yaklaşımlar. O yüzden CHP seçim beyannamesi ile sınıfta kalmıştır. Sanıyorum ve umut ediyorum ki bu yaklaşımları ile 7 Haziran seçimlerinde de sandıkta kalacaktır” dedi.
HDP’yi de benzer tutumundan dolayı eleştiren Yalçın, “HDP’nin seçim bildirgesini okudum. 4+4+4 eğitim sisteminden son derece rahatsız olduklarını ifade etmişler. Seçim bildirgelerinde yeniden 8 yıllık kesintisiz eğitime dönülmesi gerektiği iradesini ortaya koymuşlar. 4+4+4’lük eğitim sisteminden geri dönüleceğini ifade etmişlerdir. Burada imam hatiplerin orta kısımlarının yeniden açılmış olması, milletin taleplerinin yerine getirilmiş olması, ana muhalefetin ve bazı muhalefet partilerinin ortaya koyduğu tavırlar kesinlikle ifade etmeliyim ki halktan oy isteme değil, halkın neden kendilerine oy vermemeleri gerektiğini ifade eden yaklaşımlardır” şeklinde konuştu.
1 Mayıs’ı Konya’da kutlayacaklarını belirten Yalçın, bazı sendikaların Taksim ısrarını da anlamsız bulduğunu söyledi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Emek örgütlerinin Taksim ısrarını çok anlamsız buluyoruz. Taksim ne kurtarılacak bir kale ne arkasına sığınılacak bir siperdir. Kutsal olan yerler değil, taleplerdir. İnsan, insan onurudur. O yüzden Taksim ısrarının ve gerginliğinin bu ülkeye hiçbir fayda getirmediğini önceki dönemlerde gördük. Bu neden test etmek istiyoruz. Onları sağduyuya davet ediyorum” diye konuştu.