Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112 personeline verilen “Travma ve Resüsitasyon” kurslarına devam edildiği belirtildi.
12-16 Ocak tarihleri arasında toplam 5 gün sürecek olan kursa toplamda 22 sağlık personelinin katıldığı bildirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) bir öğretim görevlisi, sağlık müdürlüğünde görevli bir uzman doktor ve 7 paramedik- acil tıp teknisyeni eğitimcileri ile yapılacağı kaydedildi. Gerçekleştirilen kursun açılışında konuşan
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, bu kursların meyvesini sahada topladıklarını söyleyerek, özellikle geçen haftadaki yoğun kış şartlarındaki üstün çalışmalarından dolayı 112 personeline teşekkür etti. Dr. Yemenici konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz sorumlulara düşen ilk ve en önemli vazifelerden birisi sizlerin meslekî yeterlilik ve eğitimlerinizi tamamlamanıza yardımcı olmaktır. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla bu yönde emek ve zaman harcıyoruz.Elbetteki bu işler bazen yorucu, bazen sıkıcı gelebilir hepimize. Ama sizlerin bu eğitimlerdeki azminizin somut karşılığını, vakalardaki başarılarınız ile alıyoruz. Bu açıdan bizim vermek istediklerimizi alırkenki disiplininize ve bunları uygulamadaki hassasiyetinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ulusal ve yerel basında da zaman zaman sizlerin başarı haberlerinizi gururla okuyoruz. Mesela yenilerde kolu kopan bir hastayı ve kopan kolunu en iyi şekilde hastaneye naklederek başarılı geçen ameliyatın önünü açtınız. Bunun gibi belki bilgisi bize ulaşmayan pek çok başarılı müdahalelerinizin temelinde bu eğitimlerinde payının olması bizleri ayrıca sevindiriyor. Umuyorum bu eğitimler, sizlerin ufkunu açmaya, meslekî becerinizi ilerletmeye devam etsin."