ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, mühendislerin ASELSAN’da çalıştıkları için öldürüldüklerini söylemenin yanlış olacağını söyledi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri, bugün ASELSAN’ın yeni açılan Gölbaşı Yerleşkesi’ni gezdi. Heyete ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve ASELSAN çalışanları eşlik etti. Eken, muhabirlerin ASELSAN’da çalışan mühendislerin ölümleriyle ilgili sorular üzerine ASELSAN’da çalışan mühendislerin intihar etmeleriyle ilgili adli yorum yapmanın yanlış olacağını belirterek, basında çıkan haberleri eleştirdi. Eken, mühendislerin intihar sebebinin ASELSAN’da çalışmaları olduğu yönünde çıkan haberlere tepki göstererek, kurum içinde yapılan projelerin bir kişi tarafından değil, birden fazla kişiden oluşan ekip tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
ASELSAN’DA ÇALIŞTIKLARI SIRADA İNTİHAR EDEN 3 KİŞİ BULUNUYOR
ASELSAN’da çalıştıkları sırada intihar eden sadece 3 kişinin bulunduğuna dikkat çeken Eken, işten ayrılanların, askere gidip gelenlerin de intihar ettikleri zaman eski çalıştığı kurum olan ASELSAN ile ilişkilendirildiğini aktardı. ASELSAN’daki işlerinden dolayı kişilerin başlarına bir şey geldiğini düşünmediklerini ifade eden Eken, ASELSAN’daki ilk intihar olayının 2006 yılında olduğunu ve o zaman ciddi bir Başbakanlık incelemesinden geçtiklerini kaydetti. Eken, ASELSAN mühendislerinin kurum içerisinde yüksek güvenlikle korunduğunu ancak kurumdan çıktıktan sonra herhangi bir korumaya tabi olmadıklarını ifade etti.
SON 3 İNTİHAR VAKASI İNCELENİYOR
ASELSAN’da çalıştıkları sırada 3 kişinin intihar etmesinin değerlendirildiğini kaydeden Eken, son intihar eden Erdem Uğur’un öldüğü zaman ASELSAN’da 9 aydır kalite departmanında çalışıyor durumda olduğunu söyledi. Eken, Uğur’un kuruma girişi sırasında yapılan kişilik testlerinde herhangi bir sorunun olmadığını gördüklerini ve bunun üzücü bir durum olduğunu aktardı.