7 Haziran tarihinde yapılacak Genel Seçimler için açıklanan listede İzmir 2. Bölgede Demokratik Sol Parti’den 9. sırada aday gösterilen Mehmet Emircan, adaylığı kabul etmeyeceğini açıkladı.
DSP Aliağa İlçe eski Başkanı Mehmet Emircan yaptığı açıklamada, ’’Öncelikle Genel Başkanımız ve İzmir İl Başkanımıza bana layık gördükleri bu görev için teşekkür ediyorum. Ancak, biz ülkemizin iç ve dış güçler tarafından karanlıklara sürüklenmesine karşı siyasi parti amblemi fark etmeksizin birleşmelerin yaşanacağını bekliyorduk. Parti içi görüşmelerimizde de bu şekilde konuşulmuştu. Bu umudumuzu son ana kadar koruduk. Maalesef gerçekleşmedi biz de hüsrana uğradık’’ ifadelerini kullandı.
EMİRCAN, ’SIRA İLE İLGİSİ YOK’
Beklentilerinin yaşadıklarını karşılamadığını kaydeden Emircan, şunları söyledi: ’’Biz, parti içi alınan bazı kararlardan mahrum edildik ve bilgilendirme dışı bırakıldık. Sonuç olarak yaşananlardan dolayı siyasi kimliğimi sona erdiriyor, vekil adaylığı görevimi kabul edemeyeceğimi kamuoyuna bildirmek istiyorum. Adaylığı kabul etmeyişimin sıra ile ilgisi olmadığının da altını çizmek isterim. Biz, görev insanlarıyız sıra bir olmuş on beş olmuş fark etmez. Asıl sebep, şeffaf olmayan bir ortamda görev yapmayı uygun görmeyişim. Bugüne kadar bize destek veren herkese teşekkürlerimizi bir borç bilirim.’’