(ÖZEL HABER)-Erzurum’da ayakkabı satıcılığı yapan Yakup Karataş, aldığı ilginç bir kararla müşterilerinin telefonla konuşarak dükkana girmesini yasakladı.
Çaykara İş merkezi esnaflarından Yakup Karataş, müşterilerine ilginç bir yasak koydu. Telefonla konuşarak içeri giren müşterilerinin özel hayatlarıyla ilgili konuşmalarından muzdarip olduklarını belirten Karataş, 1 yıldan beri böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Dükkan vitrinlerine astığı “Konuşarak içeri girmek yasaktır” dövizleriyle müşterilerine uyarıda bulunan Karataş, yasağa uymayanlara yazıyı göstererek okumalarını istiyor. Yasağa en fazla gençlerin uymadığını ifade eden Karataş, “Dükkana gelen müşteriler yatak odalarına varıncaya dek özel hayatlarını doğalmış gibi burada konuşuyor. Özel hayatın bile genelleşmesi bir toplumun bittiğini gösterir. Bu durum bizler için oldukça rahatsız edici. Genellikle bu yasağa gençler uymuyor. Yazıyı okuduğu halde konuşmaya devam edenler oluyor. Malesef teknoloji devrinde cahillik yaşıyoruz” dedi.
İnsanların birbirlerine saygılı olması gerektiğini savunan Karataş, “Biz bu yasağı saygı için koyduk. Bizler kimsenin özel hayatını dinlemek zorunda değiliz. İnsanlarımız karşısındakini düşünmeli ve ona göre saygılı davranmalı” diye konuştu.
Tüm esnafların bu durumdan rahatsızlık duyduğunu sözlerine ekleyen Karataş, “Diğer esnaf arkadaşlar da bu durumdan rahatsızlar ama müşteri kaybetme kaygısı taşıdıkları için bunu dile getiremiyorlar. Benim için saygı öncelikli olduğundan ben bunu açıkça vurguluyorum” ifadelerini kullandı.
Başlattığı yasağa olumlu tepkiler kadar olumsuz tepkiler de aldığını belirten Karataş, “Yazıyı görenler gelip soruyor ve fotoğrafını çekiyor. Yasağımızı olumlu karşılayanlar kadar karşı çıkanlarda oluyor ama biz yasağımızı uygulamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.