Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Evladı Fatihahanla Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar” projesi ile gençler Ecdadının izini sürmeye devam etti.
Proje kapsamında Edirne’den yola çıkan gençler Pazar Kulu Sınır Kapısı üzerinden Yunanistan’a girdiler. Gezinin ilk durağı olan Yunanistan’da Kavala kenti ziyaret edildi. Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın yaptırdığı külliye, imarathane ve konak gezildi.
Gençler, gezi kapsamında Yunanistan’ın ardından Osmanlı Devleti’nin sayısız eser bıraktığı Makedonya’ya geçti. Makedonya’da ilk durak olarak Başkent Üsküp’e gelen gençler burada Osmanlı döneminin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti. Mustafa Paşa Cami, II. Murad Cami, Alacalı cami, Gazi İshak Paşa Türbesi, İsa Bey Camisi’ni gezen gençler, Yahya Kemal Beyatlı’nın annesinin kabristanına da gelerek merhume için dualar etti. Makedonya’da son durak olan Ohrid’de tekne turun yapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı kafilesi gittikleri yerlerde Makedonya Türk’lerinin ilgi odağı oldu.