Ligin ilk yarısında Avni Aker’de golsüz berabere kalan Fenerbahçe ile Trabzonspor, bu akşam Kadıköy’de oynanan mücadeleden de 0-0 berabere ayrıldı. Maçın ardından iki takımın teknik adamı karşılaşmayı değerlendirdi.
Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 0-0 eşitlikle sona eren mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, “Hafta başından beri bu maça çok iyi hazırlandık. Rakibimizin nasıl bir oyun oynayacağını tahmin ediyorduk. Biz de rakibimize karşı ilk defa, taraftarımızın bizim için yoğun bir ilgiyle maça geleceğini biliyorduk. Onları mutlu etmek için rakibi sahalarına hapsettik. Rakibi oynatmadık ve bizim yarı alanımızı kolay geçemediler. Neredeyse kalemize gelemediler. Futbolun tüm doğrularını yerine getirdik. Sadece son vuruşta başarısızdık. Bugün erken bir gol bulsaydık farkla kazanırdık. Oyuncularım taktiksel anlamda görevini yerine getirdiği için tebrik ediyorum. Ama son vuruşlar hariç. Bu coşkulu oyunumuz şampiyonluk mücadelesinde en büyük aday olduğumuzu bütün kamuoyuna gösterdik” açıklamasında bulundu.
"NET PENALTI VARDI"
Karşılaşmada hakemin kararlarının sorulması üzerine Kartal, “Maçın içinde bir tane net penaltı vardı. Bunlar da olabilir diyoruz” dedi.
‘Sahaya 1 puan parolasıyla mı çıktınız?’ şeklinde gelen bir soru üzerine Kartal, "1 puanın yeterli olacağı düşüncesinde değildik. Maçın başında çift ön libero oynasak da net pozisyonlarımız var. Rakibimize de sadece oynatmamak üzere bir kurgu kurduk. Bu akşam hücumsal anlamda bir varlık göstermediler. Biz hafta başından beri buna çalışmıştık” yanıtını verdi.
Hafta içerisinde Trabzonspor başkanının hakemi araması ile ilgili gelen bir soru üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Onu kamuoyunun takdirine bırakırım. Hakemler ilgili yorum yapmak istemiyorum” cevabını verdi.
İsmail Kartal’a, Ersun Yanal ile tokalaşıp tokalaşmadıklarının sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Ersun hocayla koridorda tokalaştık” diye konuştu.
TRABZONSPOR CEPHESİ
Golsüz eşitlikle biten Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Bugünkü 90 dakikada kötü oynamadık, çok kötü oynadık. Ofansif yönde hiçbir beceri ortaya koyamadık. Savunma yönünde ise Fenerbahçe ataklarını tuttuk ve ataklarına karşılık veremedik. Bu bizim oyunumuz değil. Bunun tam tersi olmalı. Geçen yıldan oturmuş bir kadroya sadece 1 transfer olmuş bir ekibe karşı mücadele etmek konusunda bugün sıkıntılar çektik. Bunu bertaraf edip bundan sonra oynadığımız karşılaşmalarda toparlanıp, bu şekilde bir ofans oyunla ortada kalmamamız gerekiyor. Hem oyuncularımla hem de yapabileceklerimizle uzun bir yol katedeceğimizi düşünüyorum” dedi.
"HÜCUM YÖNÜNDE OLDUKÇA ZAYIF KALDIK"
Karşılaşma öncesi İsmail Kartal’ın elini sıkmaması ile ilgili gelen bir soru üzerine deneyimli teknik adam, “Futbolcuların futbolculara, antrenörlerin antrenörlere kırıldığını görmedim. Rastlamadım. Böyle bir kırgınlığın söz konusu olduğunu sanmıyorum. Bugün onların ofansif oyunlarına karşı bizim problemlerimiz oldu. Kendi içimizde çözeceğimizi düşünüyorum” yanıtını verdi.
Bir basın mensubunun, tutuk bir oyun oynadıklarını hatırlatması üzerine Yanal, “Biz ofansif yönden Fenerbahçe’ye karşı beceri ortaya koymadık. Hücum yönünde oldukça zayıf kaldık. Bunu yapabilecek potansiyelimiz varken hem de” yorumunu yaptı.
Hacıosmanoğlu’nun hakem Bülent Yıldırım’ı araması hakkında gelen bir soru üzerine ise Yanal, "Ben geçen sene de dedim. Sadece saha içinde kalırım. Saha dışı beni hiç ilgilendirmez" cevabını verdi.
“Ofansif olarak güçlü olduğumuz bir son maçımız var” diyen ve geçen hafta oynanan karşılaşma ile bugünün kıyas edilmesini isteyen Yanal, “Son maç da ortadaydı. Bugün yapamadık, bu ucu açık bir oyun. Ama bence biz bu aritmetiği yakalayamadık” açıklamasını yaptı.
Ersun Yanal, hedeflerinin bundan sonraki maçları kazanmak olduğunu söyledi ve gelecek karşılaşmalara 3 puan parolasıyla çıkmak zorunda olduklarını dile getirerek, açıklamalarını sonlandırdı.