Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 7 Haziran genel seçimlerinin Yozgat’ta büyük bir demokratik olgunlukla tamamlanmış olmasının iş dünyası açısından olumlu olduğunu söyledi.
Seçim sürecinde AK Parti ve MHP il ve ilçe yönetimlerinin partilerinin yaptıkları mitinglerde birbirlerine göstermiş oldukları olgun demokratik tavır ve hassasiyet takdire şayan olduğunu belirten Yozgat TSO Başkanı Özışık, “ Her iki partinin yetkililerini kutlarım. Saadet Partisi ve BBP’nin ülke barajını aşma şansları olmamasına rağmen genel başkanlarının Yozgat’a gelerek miting yapmalarından dolayı tebrik ediyorum. CHP genel merkezi ve genel başkanın ise bu süreçte Yozgat’a uğramamasını yanlış buluyorum. Yozgat’ımızdan Milletvekili seçilen 4 vekilimizi de tebrik ediyor. Başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte gerek sosyoekonomik gelişmişlik seviyesi gerekse beşeri yaşam endeksinde ve özellikle göç hızında Yozgat’ın içinde bulunduğu acı tabloyu düzeltmek için öz veri ile çalışacaklarına inanıyorum” dedi.
7 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Özışık, “Millet iradesi sandığa yansımış ve millet iradesi uzlaşın demiştir. Bir mutabakata varın ve hükümeti kurun. Uzlaşma olacağına ve 45 gün içinde hükümet kurulma olasılığının yüksek olduğuna inanıyorum. Tüm siyasi partilerin hükümet kurulması için çaba harcamaları, özverili çalışmaları gereklidir. Seçim sonuçları ülkemizde koalisyon hükümeti kurulma zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır. Milletin iradesi uzlaşın demiştir. Kavga etmeyin demiştir. Sandıktan çıkan millet iradesi budur. Bu iradeye saygı duymak gerekir. Çünkü aksi millet iradesine saygısızlık olur. Bu iradeye saygı gösterilmez ve bir hükümet kurulmaz ise duvara çarpan sadece ekonomimiz değil, uzlaşmayan tüm siyasi partiler olacaktır. Tüm siyasi aktörleri ülkemiz, ekonomimiz, millet iradesine saygı adına uzlaşmaya davet ediyorum” diye konuştu.