Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 3 yıldır haftada 1 engelli olmak üzere engellileri ve ailelerini evlerinde Bedensel Engelliler Dernek Başkanı ile birlikte ziyaret ederek sorunlarını birebir dinliyor.
Kırşehir’de engellerin Belediye Başkanının duyarlılığı ile kalktığını İhlas Haber Ajansı Muhabirine anlatan Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, "İçerisinde duracağımız bir odamız bile yok iken engelli kardeşlerimiz evlerinden engelleri dolayısı ile çıkamaz durumdayken Belediye Başkanının yardımı ile bütün engelleri aştık" dedi. Avkapan özel gerçekleştirdiği röportajda yaptığı açıklamasında, "Yaşamakta olduğumuz bir çok probleme samimi olarak yaklaşan ve hiçbir şekilde ’Seçim Kaygısı’ taşımadan bizlere yardımcı olan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte engelleri aşarak sokağa çıkmaya başladık. Bizlerin her platformda destekçisi olması hasabi ile bizler içerisinde yaşadığımız sosyal çevreye uyum sağladık. Bilgi, teknoloji, haberleşme ağını bizimle birlikte yaşayarak bir çok engellinin evlerinden dışarı çıkmasını sağladı. Kendi içerisinde kapalı bir kutu halinde yaşamlarını sürdürmekte kararlılık içerisinde olan insanların sosyal hayatla tanışmalarını sağlamak bizler için kolay olmadı. Bu zorlu yolda şehrin Belediye Başkanının desteği olmadan da bir yerlere varabilmemiz mümkün değildi. Allah ondan razı olsun. Ortak akılla önce engelli kardeşlerimizi evlerinde ziyaret ettin sonra ki adımda ise onların yeteneklerini keşfetmelerini sağladık. Şimdi ise engelli kardeşlerimiz kendileri ile asla bir araya gelemeyeceklerini düşündükleri Belediye Başkanı ile bir arada oluyorlar. Talebimiz Yaşar Bahçeci ile başlattığımız ve devamını arzuladığımız projelerin hayatın her alanınında yer almasını sağlamak" ifadelerini kullandı.
EKPPS İLE KIRŞEHİR’DE 200’ E YAKIN ENGELLİ İŞ SAHİBİ OLDU
Kırşehir’de EKPPS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile 200’e yakın engellinin kamu kurumlarında iş ve meslek sahibi olduklarını belirten Dernek Başkanı Avkapan, "Kırşehir’de iki yüze yakın engelli kardeşimiz AK Parti hükümetinin başlattığı olanaklardan yararlanarak iş sahibi oldu. Onların işe gitmeleri aileleri kadar toplumda da insanların bakış açılarını değiştirdi. Engelliye ikinci sınıf insan gözü ile bakanlar engellilerin oldukları iş yerlerinde bakış açılarını da değiştirmeye başladı. Toplumumuzun duyarlı hale gelmesi ile birlikte ’Engeli nedeni’ ile karşı komşusuna dahi gidemeyen aileler çocuklarının yeteneklerini yaptıkları işlerle gördü. Hamd olsun ki kardeşlerimize devlet kapılarında iş imkanı doğdu. Düzenlenen kurslar vasıtası ile de yeteneklerini geliştirme fırsatları oluşturuldu" diye konuşurken Belediye Başkanı ile yaptığı ziyaretlerin birisinde engelli İlknur Yılmaz,’nin Belediye Başkanını karşısında görür görmez ağlamaya başladığını anlattı. Avkapan, "Garipler Mahallesinde bedensel engelli İlknur Yılmaz’nin evine ziyarete gittik. Aynı zamanda sara hastası da olan İlknur Yılmaz, Belediye Başkanını karşısında görünce ağlamaya başladı. Kendisinden bir talebi olup olmadığını soran Belediye Başakanı’ndan İlknur Yılmaz, spor yapmayı çok istediğini fakat evinde spor malzemesi olmadığını söyledi. Bir kaç gün sonra ise engelli kardeşimizin evine spor malzemesi gitti. Her gittiği evde hiçbir çıkarı olmadan karşılanan ve çıkar gütmeyen Yaşar Bahçeci’ye teşekkürü bir borç biliriz" dedi.